Hopp til innhold

Her blir nordmannen pågrepet av colombiansk politi

En nordmann er utpekt av colombiansk politi som en av hovedmennene i en kokainsmuglerliga. Disse bildene skal vise pågripelsen av nordmannen.

Colombiansk politi har utpekt en nordmann som en av hovedmennene i en kokainsmuglerliga.

Bildene frigitt av colombiansk politi skal vise pågripelsen av nordmannen.

Colombiansk politi har pågrepet 13 personer i en større operasjon etter 17 måneders etterforskning, opplyser Jorge Luis Vargas, leder for det colombianske kriminalpoliti- og etterretningsdirektoratet Dijin til den colombianske radiostasjonen W Radio.

Aksjonen har skjedd i samarbeid med landets narkotikapoliti DEA. Seks av pågripelsene fant sted i Cartagena og Turbo. Blant dem var nordmannen, som omtales ved kallenavnet Jean og som er bosatt i Cartagena.

– Vi har vært i kontakt med ambassaden og kan bekrefte at en norsk statsborger er pågrepet. Vi vil tilby ham konsulær bistand på vanlig måte, sier pressekontakt i Utenriksdepartementet, Frode O. Andersen til NRK.

UD har foreløpig ikke vært i kontakt med vedkommende.

Sju pågrepet

Den mistenkte lederen for smuglerligaen, en mann ved alias Villa, skal ha hatt ansvar for å skaffe kokain, mens nordmannen skal ha distribuert stoffet. Sju personer er pågrepet i internasjonalt farvann, nær Acapulco i Mexico, med 1.022 kilo kokain. Videre er fire pågrepet i bukta utenfor Cartagena med 450 kilo narkotika, opplyser politiet.

Virksomheten kan ha gitt smuglerligaen inntekter på opptil 12 millioner dollar per måned, opplyser Vargas.

– Nordmannen kontaktet personene som skulle frakte kokainen. Dette gjorde han ved å utnytte turister, sier Vargas til Caracol.

Skal være tidligere narkodømt

På gatene i turistbyen Cartagena skal nordmannen ha tilbudt turister «billige» utflukter med seilbåter og unngått kontroll av havnemyndighetene.

– Han gjemte stoffet i seilbåtene. Stoffet ble derfra overflyttet til hurtiggående båter og målet var å sende det videre til land i Mellom-Amerika og USA. Turistene hadde ikke kjennskap til det som foregikk, sier Vargas.

Nordmannen ankom Colombia i 2016 etter å ha sonet en narkotikadom i Norge. I Colombia var han nettverkets «finanssjef» fordi han hadde internasjonale kontakter, ifølge HSB Noticias.

Nettverket som nordmannen mistenkes for å ha tilhørt, har koblinger til Gulfklanen, en av de største organiserte kriminelle grupperingene i Colombia, ifølge politiet.

SISTE NYTT

Siste nytt