Hopp til innhold

Beslagla åtte tonn kokain i Colombia

Colombiansk politi har beslaglagt flere tonn kokain ved grensa til Panama. Det kan være det største beslaget i nyere tid, i landet som er kjent for stor narkotikaproduksjon.

Colombiansk politi har beslaglagt åtte tonn kokain langs grensa til Panama. Det kan være det største beslaget i nyere tid, i landet som er kjent for stor narkotikaproduksjon.

STOR VERDI PÅ GATA: En colombiansk politimann står vakt ved kokainbeslaget som kan ha en gateverdi på rundt 2 milliarder, norske kroner.

Kokainen skal ifølge Reuters ha en gateverdi på rundt 250 millioner dollar (rundt 2 milliarder norske kroner).

Narkotikaen ble funnet under bakken, skjult under en bananplantasje i området Turbo i Antioquia søndag.

– Dette er det største beslaget av narkotika i vår historie. Et hardt slag mot de kriminelle, skreiv Colombias president Juan Manuel Santos, og gratulerte det colombianske politiet på Twitter.

Laster Twitter-innhold

– Hardt slag for narkotikanettverkene

Ifølge forsvarsminister Luis Carlos Villegas tilhører kokainen, som var fordelt på 359 pakker, et kriminelt nettverk kalt Usuga.

– Dette er et hardt slag for økonomien til Usuga-familien og narkotikagjengene generelt i Uraba-regionen i Colombia, sier den colombianske forsvarsministeren, Luis Carlos Villegas, i en offisiell uttalelse.

Rundt 1,5 tonn av kokainen var ifølge politiet pakket og klargjort for transport til USA og Sentral-Amerika.

Ifølge CNN er Usuga ett av Colombias mektigste kriminelle narkotikagjenger. Det amerikanske justisdepartementet omtaler nettverket som det «største og mest innflytelsesrike narkotikagruppene», og har siktet en del av nettverkets antatte ledere.

USA har utlyst en belønning på fem millioner dollar (rundt 42 millioner norske kroner) til den som pågriper lederen for dette narkotikanettverket.

Laster Twitter-innhold

Produserer over 400 tonn kokain årlig

Tre personer som skal være tilknyttet narkotikanettverket Usuga ble pågrepet under beslaget. Tre andre skal ha stukket av fra stedet, opplyser nyhetsbyrået AFP.

Politiet fant også en del skytevåpen, skriver politiet på sine nettsider.

Colombia produserer rundt 442 tonn kokain årlig, ifølge FN. I fjor beslagla colombianske myndigheter 252 tonn narkotika, skriver Reuters.

På Twitter la forsvarsdepartementet ut video og bilder av kokainbeslaget, og kalte det for det største beslaget gjort på colombiansk jord. Ifølge AFP har det blitt gjort større beslag av colombiansk kokain til sjøs.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt