NRK Meny
Normal

NFL vil ikke tvinge spillerne til å stå under nasjonalsangen

Til tross for klare oppfordringer fra president Donald Trump, vil ikke den amerikanske fotballigaen NFL tvinge spillere til å stå under nasjonalsangen.

San Francisco 49ers kneler under nasjonalsangen.

KNELER: Noen spillere på San Francisco 49ers kneler og noen står under «The star-spangled banner», før kampen mot Washington Redskins 15. oktober.

Foto: Patrick Smith / AFP

Onsdag kveld sier NFL-kommisjonær Roger Goodell at han vil oppmuntre spillere til å stå, men at de ikke vil straffes om de nekter å gjøre det.

Roger Goodell

LIGASJEF: Roger Goodell sa under en pressekonferanse onsdag kveld at det ikke er aktuelt å tvinge NFL-spillerne til å stå under nasjonalsangen.

Foto: Brendan Mcdermid / Reuters

Ligasjefen sier at han «ikke vil gå inn i politikken», og at han i stedet ønsker å holde fokuset på fotballen, skriver nyhetsbyrået AP.

President Donald Trump har ved en rekke anledninger i høst kritisert NFL-spillere som kneler under nasjonalsangen i protest mot rasediskriminering.

Trump er nok en gang raskt på alerten på Twitter etter Goodells utspill, og skriver at NFL snakker for mye, og handler for lite.

– Stå under nasjonalsangen, skriver Trump.

Laster Twitter-innhold

Tidligere har den amerikanske presidenten sagt: «Det er viktig at NFL ikke tillater folk å knele når nasjonalsangen spilles før kamp».

Basketball-ligaen NBA suspenderer spillere dersom de ikke står under nasjonalsangen.

Spillerne og eierne til Dallas Cowboys ble kraftig buet på av publikum da gikk ned på kne i protest med president Donald Trump

NFL-spillerne ble buet på i Dallas da de knelte under nasjonalsangen.

Hundrevis av NFL-spillere, trenere og eiere har i høst sluttet seg til en lydløs protest mot Trumps krav om at klubbene må sparke spillere som ikke står oppreist når den amerikanske nasjonalsangen fremføres.

Protesten til de afroamerikanske spillerne i NFL ble startet av San Francisco 49ers' quarterback Colin Kaepernick i fjor da han satte seg ned under The Star Sprangled Banner.

Populær idrett

Kaepernick sa han nektet å vise respekt for flagget til et land som undertrykker svarte og fargede mennesker.

Saken har samtidig blitt et slags korstog for Trump, som har sagt at protesten fra de amerikanske fotballklubbene ikke har noe å gjøre med rasisme å gjøre, og at fansen burde forlate kampene når spillerne kneler.

Kaepernick nummer 7.

KAEPERNICK: Spiller nummer 7, Colin Kaepernick før kampen mot New Orleans Saints 5. november 2016.

Foto: Brian Bahr / AFP

Amerikansk fotball er den overlegent mest populære tv-idretten i USA. Så mange som 111 millioner så Superbowl på tv i februar i år.

Derimot har ikke alltid fansen støttet protestene som har foregått før kampene i høst. Blant annet i Phoenix i Arizona har ikke spillernes protester blitt tatt godt imot, og publikum har buet.

Dette handler om respekt for landet, sier USAs president Donald Trump.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt