Hopp til innhold

Kraftig buing mot NFL-spillerne da de gikk ned på kne

Feiden mellom president Donald Trump og den største profesjonelle sportsligaen i USA skaper enorm splittelse i landet. – Fantastisk sinne, sier Trump om buingen.

Spillerne og eierne til Dallas Cowboys ble kraftig buet på av publikum da gikk ned på kne i protest med president Donald Trump

Hør den kraftige buingen fra publikum da Dallas Cowboys-spillerene skulle protestere.

Da NFL-lagene Dallas Cowboys og Arizona Cardinals i natt norsk skulle komme med sitt bidrag til den lydløse protesten mot Trumps krav om at klubbene må sparke spillere som ikke står oppreist når den amerikanske nasjonalsangen fremføres, var misnøyen blant publikum stor.

Den kraftige buingen er et tydelig tegn på splittelsen som protestene fra NFL-spillerne og president Trumps påfølgende reaksjoner, har ført til i USA.

– Buingen under kampen i går, da hele Dallas-laget gikk ned på kne, var den høyeste jeg har hørt. Fantastisk sinne, skriver Trump på Twitter i dag.

Laster Twitter-innhold

Trender på Twitter

På Twitter trender emneknaggen StandForOurAnthem og amerikanerne er delt i synet på om disse protestene er respektløse mot USA og den amerikanske levemåten eller ikke.

President Trump innledet feiden med NFL på et folkemøte i Alabama fredag i forrige uke da han sa at enhver protesterende spiller var en «son of a bitch» som burde få sparken.

Son of a bitch betyr direkte oversatt il norsk «sønn av en tispe».

– Fansen burde forlate kampene når det (knelingen) skjer. Det viser mangel på respekt. Ville dere ikke ha elsket det hvis NFL-eierne hadde sparket spillere som velger å vise respektløs oppførsel mot flagget vårt? uttalte Donald Trump.

Trump-støtte i Texas

I Phoenix i Arizona var publikum enige med den amerikanske presidenten, og protestene til spillerne ble ikke tatt pent imot. Dette til tross for at spillerne og eieren gjorde en modifisert form av protesten ved å lenke armene sammen og gå ned på kne før nasjonalsangen ble spilt, før de så reiste seg respektfullt da den kom på, skriver Reuters.

Artikkelen fortsetter under bildet

APTOPIX Cowboys Cardinals Football

Cowboys-spillerne og eier Jerry Jones går ned på kne før nasjonalsangen.

Foto: Matt York / AP

Cardinals-spillerne lenket også armene sammen, men gikk ikke ned på kne.

– Vi var alle enige om at våre spillere ville komme med en markering av samhold og likestilling, sa Cowboys-eier Jerry Jones etter kampen.

Jones har tidligere uttalt at han er stolt over at ingen av hans spillere hadde gått ned på kne mens den amerikanske nasjonalsangen ble spilt før kamp, så nattens protest kan ses på som et kompromiss for Dallas-laget. Men publikum satte likevel ikke pris på det.

OL-komiteen støtter utøverne

Oppstarten til denne krangelen som nå splitter landet var i august i fjor, da den fargede San Francisco 49ers-spilleren Colin Kaepernick gikk ned på ett kne under nasjonalsangen. Han ville særlig protestere politiets behandling av minoriteter.

Trumps uttalelser i Alabama i forrige uke henspilte på denne hendelsen, og søndag satt, knelte eller hyttet rundt 200 NFL-spillere med neven i protest.

Odell Beckham Jr. fra New York Giants tok det hele kanskje lengst. Etter å ha scoret touchdown lot spilleren under feiringen som om han var en hund og simulerte at han urinerte.

Senere utdypet han at det var på grunn av bruk av «son of a bitch» om dem som velger å protestere ved å gå ned på kne under nasjonalsangen.

– Jer er en hund, så jeg oppførte meg som en, sa Beckham etter kampen ifølge ESPN.

Lederen for den amerikanske olympiske komiteen, Scott Blackmun, er blant dem som støtter NFL-spillere som går ned på kne.

– Idrettsutøverne du ser som protesterer gjør det fordi de elsker landet sitt. Vi støtter fullt ut at våre idrettsutøvere og alle andre skal få uttrykke seg, sa Blackmun.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal