Hopp til innhold

Mystisk funn i Egypt: Tusener vil drikke 2000 år gammel «mumie-juice»

Den mystiske sarkofagen som ble funnet tidligere i juli, viste seg å inneholde tre skjeletter flytende i stinkende kloakk. Nå vil flere drikke den 2000 år gamle røde væsken.

Sarkofagen inneholdt tre skjelletter flytende i stinkende kloakk

VIL DRIKKE: Flere tusen mennesker har signert på en underskriftskampanje for å få drikke kloakken som er funnet i sarkofagen.

Foto: Handout / Reuters

Arkeologer har nå åpnet den sorte, gigantiske sarkofagen som ble oppdaget under en befaring i Alexandria i Egypt tidligere denne måneden.

De hadde først håpet på å finne smykker, klær og gjenstander, som kunne være intakt fra oldtidens Egypt – også kalt for Det hellenistisk Ptolemeerriket.

Istedenfor ble de møtt med synet av tre skjeletter flytende i en rød, stinkende væske – som fort viste seg å være kloakk.

Nå har tusener av mennesker signert på en underskriftskampanje for å få drikke den 2000 år gamle, røde «mumie-juicen», skriver The Independent.

– Kullsyreholdig energidrikk

En sarkofag er en monumental likkiste som ofte er utsmykket.

I starten var det først størrelsen som imponerte arkeologene, der det kan se ut som at funnet er den største sarkofagen som er blitt oppdaget gjennom alle tider i Alexandria.

Den gigantiske boksen er rundt tre meter lang, halvannen meter bred og to meter høy. Overflaten indikerer at den kan være fra rundt 2300 år tilbake i tid.

Spekulasjoner og hypoteser har svermet rundt den mystiske granitt-boksen, der flere også frarådet arkeologene fra å åpne den, fordi de var redd en grusom forbannelse skulle skjule seg under kistelokket.

Arkeologer fant tre skjelett i sarkofagen i Alexandria i Egypt

RUNDT 2300 ÅR: Sarkofagen er blitt datert tilbake til mellom 330 og 304 f.kr. av arkeologene. Den kan være den eldste som er funnet.

Foto: Mohamed Abd El Ghany / Reuters

Ifølge Det egyptiske departementet for antikviteter, har skjelettene delvis blitt oppløst fordi kloakkvann fra en nærliggende bygning har lekket inn i en liten sprekk på siden av likkisten.

Til tross for at det er kloakkvann har dette skapt stor interesse, hvor nærmere 20 000 personer foreløpig har signert underskriftskampanjen.

– Vi må drikke den røde saften fra den forbannede sarkofagen som kommer i en form av en kullsyreholdig energidrikk. Da kan vi oppta kraften videre før vi dør, står det på siden for underskriftskampanjen.

Håpet på Aleksander den store-funn

Sarkofagen er blitt datert tilbake til mellom 330 og 304 f.kr. Dette var kort tid etter Aleksander den store døde.

Flere har derfor håpet på at det var liket til den store krigeren og erobreren som skulle vise seg – noe som kunne løst et av oldtidens i Egypts største mysterier.

En stor sarkofag ble funnet i et gravkammer i Alexandria, Egypt

HISTORISK: Sarkofagen ble først funnet i starten av juli. Den er rundt tre meter lang, halvannen meter bred og to meter høy.

Foto: EGYPTIAN ANTIQUITIES MINISTRY / AFP

Men det er ingenting som foreløpig indikerer noen forbindelser til dette.

Dr. Moustafa Waziri er spesialist på mumier, og deltok i åpningen av sarkofagen.

Han forteller at kroppene trolig tilhørte krigere, der en av dem blant annet skal ha et arr fra en pil i skjelettet.

Mangelen på gjenstander, metaller, amuletter eller påskrift på sarkofagen, viser at de mest sannsynlig ikke tilhørte noen av stor betydning.

– Det er usannsynlig at noen av disse har vært betydningsfulle medlemmer av det ptolemeiske dynastiet som kan tilknyttes Aleksander den store, eller en etterfølger av romersk tid, sier Dr. Waziri til News.com.au.

Hodeskallene til de tre mumiene sendes nå til nærmere analyse for å identifisere alder og dødsårsak.

SISTE NYTT

Siste nytt