Hopp til innhold

Minst 265 drept i kuppforsøket i Tyrkia

Tyrkiske myndigheter sier at minst 265 mennesker er drept i Tyrkia i kuppforsøket mot president Erdoğan. 1154 skal være skadet, og rundt 3000 skal være arrestert.

Turkey Military Coup

60 DREPT: De fleste av de skal være sivilie, men nyhetsbyrået Anadolu melder om 17 drepte politifolk.

Foto: Burhan Ozbilici / Ap

Kuppforsøket i Tyrkia skal være slått tilbake. Det har vært en kaotisk natt i landet og det kommer stadig nye tall på drepte, skadde og arresterte.

Minst 265 mennesker er døde, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Dundar sier at det hovedsaklig er offisererer fra luftstyrken, militærpolitiet og panserstyrkene som var involvert i kuppforsøket.

Dødstallet ble oppjustert da statsminister Benali Yildirim holdt en tale i Ankara lørdag formiddag. Han sa at 161 er drept, og understreket at dette tallet ikke inkluderte «kuppmakerne», som gjør at det totale tallet blir minst 265. Han kunne fortelle at de har arrestert 2839 soldater i det tyrkiske militæret arrestert etter kuppforsøket.

En tjenestemann som snakker mot løfte om anonymitet, sier minst 150 sårede har kommet inn til sykehuset Haydarpasa Numune i bydelen Üsküdar på den asiatiske siden av Bosporos-stredet i Istanbul, ifølge AP. Anadolu melder om 1154 som er skadet.

Fortsatt kaotisk

Bilder fra Bosporus-broen lørdag morgen viser soldater som overgir seg. Broen ble tidligere sperret av militære soldater. Avisen Sözcü og flere andre tyrkiske medier melder at en av soldatene som overga seg ved Bosporos-broa i Istanbul i natt, ble halshugget like etterpå.

Det meldes fortsatt om kaotiske tilstander i Tyrkia lørdag morgen. Kampfly har angrepet stridsvogner som kuppmakerne hadde plassert ut ved presidentpalasset i hovedstaden. Det meldes også om sporadisk skyting både i Istanbul og i Ankara.

Det tyrkiske folk oppfordres til å holde seg inne, melder Reuters.

TV-bilder fra tyrkisk fjernsyn viser hvordan soldater som har sperret av Bosporus-broen i Istanbul overgir seg.

Nordmenn oppfordres til å holde seg i ro

Nordmenn som oppholder seg i Tyrkia bes om å holde seg unna områdene hvor det er uro i gatene.

– Vi tar dette på det største alvor i UD. I kveld har vi satt krisestab. Det skyldes selvsagt at det er mange nordmenn i Tyrkia, og det er også en veldig uoversiktlig situasjon, sier utenriksminister Børge Brende (H).

Laster Twitter-innhold

saken blir oppdatert