Hopp til innhold

Nordmenn i Istanbul: – Det er fullstendig kaos og hysteri

Militæret har stengt av to store broer i Istanbul og det er stridsvogner i gatene. Norske Fatma Ster sier til NRK at folk blir kastet ut av hotellene i byen.

TURKEY-SECURITY/

KUPP: Militæret i Tyrkia hevder å ha kuppet makten.

Foto: MURAD SEZER / Reuters

Like før klokken ti i kveld kom meldingene om at Bosporos-broen og Faith Sultan Mehmet-broen i Istanbul er stengt. Norske Fatma Ster forteller om kaos i den tyrkiske storbyen til NRK.

– Hysteri og kaos

Fatma Ster som er bosatt i Istanbul denne sommeren var ute og spiste på en fullstappet restaurant i kveld da meldingene om et kuppforsøk kom inn.

– På tre minutter var restauranten helt tom. Det er fullstendig kaos og hysteri, forteller Ster til NRK.

Hun forteller at flere hoteller er stengt av i bydelen hun befinner seg i og at personer nå blir kastet ut av hotellene i Istanbul. Nå er hun preget av frykten som brer seg blant folk i Istanbul, sier hun.

– Broene i byen er stengt og folk snakker om militærkupp, sier Ster.

Alle hotellene i Keshme er tømt forteller vennene våre, folk er redde og bekymret. Hun og familien er i et område hvor det alltid er mye mennesker, men i kveld er det nesten folketomt, forteller hun.

Innstiller fly

Etter hendelsene i Tyrkia har flere flyselskaper valgt å innstille avganger til landet. Pakkereiseselskapet Star Tour innstiller avganger til Tyrkia lørdag. Også SAS innstiller to avganger fra Oslo og København, skriver NTB.

– Det er tatt beslutning om å innstille to flygninger fra Oslo klokka 14 og København klokka 6.30 til Tyrkia, opplyser Karin Nyman, kommunikasjonsdirektør i SAS til NTB etter klokka 3 natt til lørdag.

Tyrkia: Demonstrasjoner ved Taksim plass i Istanbul
Foto: MURAD SEZER / Reuters

– Vi så flere og flere militærhelikoptre

Norske Daniel Ruazol var ute å spiste middag med familien i Istanbul da de la merke til militærhelikoptrene som fløy over byen.

– Vi satt på en restaurant som har 360 graders utsikt over hele Istanbul og satt og koste oss hele familien da vi oppdaget flere militærhelikoptre, forteller Ruazol til NRK.

Hotellrom i Istanbul

TRYGT: På Hotellrommet i Istanbul forsøker den norske familien å skaffe seg så mye informasjon som mulig om hva som skjer.

Foto: Daniel Ruazol / Privat

Når de kom tilbake på hotellet merket familien fra Norge at noe alvorlig hadde skjedd. Nå forsøker gjestene på hotellet han og familien bor på å skaffe mest mulig informasjon, forteller han.

Daniel Ruazol

I ISTANBUL: Daniel Ruazol og familien satt ute på en restaurant da de la merke til flere militærhelikoptre over Istanbul.

Foto: Privat

– Folk løper opp og ned trappene. Vi vet det har vært en eksplosjon i Ankara og at flyplassen i Istanbul er stengt. Fra hotellet vårt har vi utsikt over Bosporos-broen og jeg ser ikke noe trafikk over den akkurat nå, forteller han.

Han og familien hadde planlagt å reise tilbake til Norge på søndag, men nå vet de ikke om det er mulig, sier han.

UD fraråder reiser til Tyrkia

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Tyrkia som ikke er strengt nødvendige.

UD ber nordmenn som oppholder seg i Tyrkia om å holde seg i ro og å registrere seg på reiseregistrering.no.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt