Tyrkiske flagg og demonstranter 15. juli 2017
Foto: OZAN KOSE / AFP

Kuppforsøk i Tyrkia

Oppsummert

Tyrkias president Erdogan lovet harde straffer for de skyldige bak kuppforsøket i 2016. Over 100 000 offentlig ansatte ble fengslet eller avsatt. Erdogan mente den USA-bosatte predikanten Gülen sto bak, og krever ham utlevert.

 • Tyrkisk forfatter løslatt

  Den tyrkiske forfatteren og journalisten Ahmet Altan er løslatt etter at han tidligere er dømt til livstid for innblanding i kuppforsøket i 2016. Mens han satt fengslet, skrev Altan er bok kalt «Eg får aldri sjå verda igjen».

 • Frikjenner journalist i Tyrkia

  En tyrkisk ankedomstol har frikjent journalisten Mehmet Altan for å ha forbindelser til den omstridte tyrkiske predikanten Fethullah Gülen, som Tyrkias regjering mener sto bak kuppforsøket i 2016. Nazli Ilicak og Ahmet Altan er også frikjent.

 • 17 dømt på livstid etter kuppforsøk

  17 dømt til livsvarig fengsel i Tyrkia for kuppforsøket i 2016, melder det statlige nyhetsbyrået Anadolu, ifølge AFP. Dommen markerer et foreløpig sluttpunkt i rettsoppgjøret etter det mislykkede forsøket på å styrte president Recep Tayyip Erdogan.

 • Tyrkere får tilbake passene sine

  Nærmere 60.000 tyrkere får passet tilbake etter kuppanklager etter det mislykkede kuppforsøket i 2016. Blant årsakene til at passene ble trukket tilbake er påståtte koblinger til den USA-baserte predikanten Fethullah Gülen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no