Hopp til innhold
Tyrkiske flagg og demonstranter 15. juli 2017
Foto: OZAN KOSE / AFP

Kuppforsøk i Tyrkia

Oppsummert

Tyrkias president Erdogan lovet harde straffer for de skyldige bak kuppforsøket i 2016. Over 100 000 offentlig ansatte ble fengslet eller avsatt. Erdogan mente den USA-bosatte predikanten Gülen sto bak, og krever ham utlevert.

 • Pågrep amerikaner i Tyrkia

  En tyrkiskfødt amerikaner som sitter på patentet til ByLock, appen tyrkiske myndigheter mener ble brukt til å koordinere kuppforsøket i 2016, er pågrepet.

  Mannen skal ha overgitt seg selv til myndighetene i Tyrkia da han ankom landet 9. juni, skriver nyhetsbyrået Anadolu.

 • Vil løslate fengslet journalist

  I Tyrkia har en domstol beordret løslatelse av journalisten og forfatteren Ahmet Altan, som ble beskyldt for deltakelse i kuppforsøket og fengslet i 2016. Domstolens avgjørelse kom dagen etter at Den europeiske menneskerettsdomstolen fremmet et krav om at 71-åringen skulle løslates.

 • 92 fikk livstidsstraff i Tyrkia

  En tyrkisk domstol har dømt 92 personer til fengsel på livstid for forsøk på å «krenke den konstitusjonelle orden» i forbindelse med kuppforsøket i 2016, melder DPA. I tillegg ble 28 personer dømt til fengsel i opp til 19 år.

 • Tyrkisk aktivist dømt til fengsel

  Den tidligere Amnesty-lederen Taner Kilic dømmes til seks år og tre måneder i fengsel i Tyrkia, melder Reuters. Kilic er blandt elleve menneskerettsaktivister tiltalt for terror i kjølvannet av kuppforsøket i 2016.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no