NRK Meny
Tyrkiske flagg og demonstranter 15. juli 2017
Foto: OZAN KOSE / AFP

Kuppforsøk i Tyrkia

Oppsummert

Tyrkias president Erdogan lover harde straffer for de skyldige bak kuppforsøket i fjor. Over 100 000 offentlig ansatte er fengslet eller avsatt. Erdogan mener den USA-bosatte predikanten Gülen sto bak, og krever ham utlevert.

 • Har hentet 80 Gülen-tilhengere

  Tyrkisk etterretning har hentet hjem 80 tilhengere av Fethullah Gülen fra andre land, for å straffeforfølge dem i forbindelse med kuppforsøket i 2016, opplyser landets visestatsminister Bekir Bozdag. Det er ikke kjent hvilke land de er hentet fra.

 • Tyrkiske ansatte får jobben tilbake

  1823 offentlig ansatte i Tyrkia har fått tilbake jobbene sine etter at myndighetene slo fast at de ikke var tilknyttet gruppen som anklages for kuppforsøket i 2016.

 • Arrestordre på tyrkiske soldater

  Tyrkiske myndigheter har utstedt arrestordre på 70 personer, blant dem 58 soldater, melder Reuters. Alle anklages for å støtte Fethullah Gülen, som myndighetene hevder sto bak det mislykkede kuppforsøket i 2016.

 • Tyrkia fordømmer Hellas

  Tyrkiske myndigheter fordømmer Hellas etter at en tyrkisk avhopper har fått innvilget asyl i landet. – Hellas har ikke vist den støtten og det samarbeidet vi forventer av en alliert i kampen mot terror, heter det i uttalelsen fra Ankara.

Kupprettssak starter i Istanbul i dag.
Politi aksjonerte mot domstoler i Istanbul hvor mange ble arrestert

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no