Hopp til innhold

Må vinne 54 prosent av resten av delegatene

Etter nattens primærvalg har Donald Trump sikret seg over halvparten av de 1237 delegatene som er nødvendige for å bli kåret til Republikanernes presidentkandidat på sommerens valgmøte.

Trump med familie

Donald Trump hadde med sønnen Donald Trump Jr og svigerdatteren Vanessa Trump på scenen under valgvaken hans i Florida i natt.

Foto: RHONA WISE / AFP

Etter at delegatene fra Florida, Illinois, Nord-Carolina og Ohio er fordelt, har Trump ifølge New York Times 621 delegater.

Dermed har han sikret seg over halvparten av de 1237 delegatene som trengs for å vinne Republikanernes nominasjon.

Trumps to gjenværende rivaler, Ted Cruz og John Kasich, har henholdsvis 395 og 138 delegater.

- Vi kommer til å ha flere seire fremover, sa Donald Trump etter å ha vunnet Republikanernes primærvalg i Florida.

Rundt 1100 delegater igjen å fordele

Etter nattens valg er det rundt 1100 delegater igjen å fordele i de resterende primærvalgene og nominasjonsmøtene.

Ifølge utregningene til nyhetsbyrået Reuters må Trump sikre seg rundt 54 prosent av de gjenværende delegatene for å komme over den grensen på 1237 delegater.

Trump-supporter Rosemary Harder

Trump-supporter Rosemary Harder viste med hatten hvem hun vil stemme på under Trumps valgvake i Florida i natt.

Foto: JOE SKIPPER / Reuters

Til Trumps fordel taler at i flere av de gjenværende delstatene, blant annet folkerike delstater som Arizona og New Jersey, så tar vinneren av primærvalget i delstaten alle delegatene.

I seks av de gjenværende delstatene tar vinneren av Republikanernes primærvalg alle delegatene, mens vinneren i fem andre får de fleste av delstatens delegater.

De neste delstatene som skal holde primærvalg blant Republikanerne er Arizona og Utah. Begge holder valg førstkommende tirsdag, 22. mars.

Deretter følger Wisconsin 5. april, mens den neste store datoen er 19. april når Trumps hjemstat New York holder primærvalg.

Siste runde blant republikanerne er 7. juni, når blant annet USAs mest folkerike delstat, California, holder valg.

Laster innhold, vennligst vent..

Tror ikke Trump får flertall

Professor i statsvitenskap ved Ohio State University, Paul Beck, tror Trump nå vil få problemer med å sikre seg de 1237 delegatene.

– Bunnlinjen etter nattens valg: Det ser ikke ut som om Trump vil ha et flertall av delegatene i juli, sier Beck til AFP.

Dersom ingen av kandidatene har flertall bak seg når landsmøtet i Cleveland starter 18. juli, vil landsmøtet forhandle seg frem til enighet rundt en kandidat.

SISTE NYTT

Siste nytt