NRK Meny
Normal

– Hundrevis kommer hver dag for å ta bilder med oss

På den nydøpte «Martyrplassen» i Tripoli var det feststemning i går kveld. Etter fire tiår under Gaddafis regime hylles opprørerne for sin innsats for frihet.

Video Feiring på Martyrplassen i Tripoli

VIDEO: Feiring på Martyrplassen i Tripoli.

Det var karnevalstemning i sentrum av Tripoli i går. Rundt om på plassen ble det solgt sukkerspinn og det nye libyske flagget ble holdt høyt av både store og små.

Hundrevis var samlet til fest - og opprørssoldatene blir hyllet som helter av folket. Mange ønsket å ta sine bilder sammen med soldatene, og deres våpen.

– Det er fullt her fra morgen til kveld, og flere hundre familier kommer innom for å få tatt sine bilder sammen med oss.

De libyske barna vil også ta del i feiringen, forteller en far.

– Dette er første gangen vi ser frihet i dette landet, og det er viktig for oss. Vi er utrolig lykkelige over at vi for første gang kan uttrykke våre ekte følelser uten press utenfra. Vi ser det på barna at de er lykkelige, de smiler hele tiden. Hver dag spør de meg om vi kan dra til Martyrplassen.

Tripoli, som er hjem til en tredel av Libyas innbyggere, er på mange måter tilbake til en normal hverdag, skriver Al Arabiya.

Folk er tilbake på markedene, bankene er åpne og elektrisiteten og vannforsyningen er tilbake store deler av dagen.

Til tross for at deler av landet fortsatt er i krig mot Gaddafis regime, begynner også noe av landet å vende tilbake til et normalt liv.

Les: Raketter slo ned like i nærheten av journalister
Les også: Interpol med arrestordre på Gaddafi

Verdensbanken uttrykte tirsdag støtte til overgangsregjeringen i Libya som den offisielle myndighet i landet. De har nå lovt å ta del i gjenoppbyggingen av landet.

Muammar Gaddafi er fortsatt i skjul, men flere av hans medhjelpere har de siste dagene dukket opp i nabolandet Niger der de søker asyl - inkludert en av hans sønner.

Les også: – Gaddafis sønn har ankommet Niger
Les mer: Vil pågripe Saadi Gaddafi i Niger

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt