Leter etter savnede i sosiale medier

Dagen etter terrorangrepet i Nice tar mange i bruk sosiale medier for å finne informasjon om sine kjære.

SOS Nice

På Facebook-siden SOS Nice har mange lagt ut bilder av dem som fortsatt er savnet.

Foto: Facebook

Minst 84 mennesker ble drept, og 202 såret da Mohamed Lahouaiej-Bouhlel kjørte en lastebil inn i folkemengden som hadde tatt til gatene for å feire den franske nasjonaldagen torsdag.

Nesten ett døgn senere har ikke franske myndigheter offentliggjort navnene på ofrene, men flere av de døde og skadde var utlendinger på ferie i Nice.

På sosiale medier har det i løpet av fredagen blitt opprettet flere sider hvor pårørende kan legge ut informasjon om de som fortsatt er savnet.

På Twitter- og Facebook-kontoen «SOS Nice» har mange lagt ut bilder av sine kjære. De ønsker svar på hva som har skjedd.

Mange poster står fortsatt ubesvart.

«Ingen nyheter fra Claire som var ved fyrverkeriet. Hun er 18 år gammel. Hvis du finner henne, eller har informasjon om henne, vennligst ta kontakt. Takk for at du deler.»

Kontoen inneholder også historier som ender godt. Over bildet av en 9 år gammel gutt står det at gutten og familien endelig er funnet.

Savnede svensker og dansker

Ingen nordmenn skal være savnet etter angrepet, men flere svensker og dansker er ennå ikke gjort rede for.

– Det finnes et antall svensker som man antar har vært i Nice, men som man av ulike grunner ikke har fått tak i, sa pressevakt Jessica Garpvall i utenriksdepartementet i Sverige til Aftonbladet fredag ettermiddag.

UDs krisetelefon i Sverige har mottatt om lag 200 samtaler fra urolige svensker. Hvor mange svensker som er savnet, ønsker ikke departementet å gi opplysninger om.

Også danske statsborgere er savnet, opplyser Danmarks utenriksdepartement.

Trygghetssjekk

Kontoen «recherche NICE» har i løpet fredagen lagt ut flere savnetmeldinger på Twitter. Flere har sendt inn bilder av sine kjære til kontoen.

En annen lignende konto er «Nice Find People». De deler også andres twitter-meldinger om savnede personer.

Etter terrorangrepene i Paris lanserte Facebook en trygghetssjekk slik at de som befant seg i nærheten kunne melde at var trygge. Denne ble igjen aktivert i Nice fredag.

Blant de overlevende er tilstanden kritisk for 52 mennesker, og av disse ligger 25 i kunstig koma. I tillegg er 10 av de drepte er barn.

– Identifiseringsarbeidet vil ta tid for at vi skal være sikre på at resultatet skal bli korrekt. Men vi vil gjøre alt for at prosessen skal gå så raskt som mulig med tanke på den vanskelige ventetiden for de pårørende, sa François Molins hos den franske påtalemyndigheten fredag ettermiddag.

SISTE NYTT

Siste nytt