Tre tilknyttet amerikansk konsulat drept i skytedrama i Mexico

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Amerikanske myndigheter tror attentatmenn fra et narkotikakartell drepte en amerikansk kvinnelig ansatt, hennes mann og en meksikansk ansatt.

De drepte er en amerikansk kvinnelig ansatt, hennes mann og mannen til meksikansk ansatt ved det amerikanske konsulatet i den mexicanske grensebyen Ciudad Juárez, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Nå ber amerikanske myndigheter ansatte ved seks konsulater i Mexico om å sende vekk familiene. Ordren kommer etter at den narkotikarelaterte volden har eskalert i deler av Mexico den siste tiden, melder nyhetsbyrået AP.

De tre ble skutt fra en bil som kjørte forbi dem, ifølge CNN .

– Jeg er svært lei meg og rystet over nyheten om de brutale drapene, sier USAs president Barack Obama ifølge en talsperson.

Les også: Blodig narkokrig ryster Mexico
Les også: Protester mot narkodrap i Mexico

2600 drepte i fjor

Ciudad Juárez er en av frontlinjene i de meksikanske myndighetenes kampt mot narkotikakartellene som opererer i området.

Mer enn 2600 personer ble drept i narkotikarelatert vold i byen i fjor. Det er tre ganger flere enn i byen med mest kriminalitet i USA, New Orleans.

I gjennomsnitt ble 8 mennesker drept hver eneste dag. Drepte narkobaron – familien likvidert i hevnaksjon

Byen regnes som verdens nest farligste by etter Mogadishu i Somalia.

Les også: Byen der selv politiet skygger unna

Selv politiet føler seg truet og venter med å rykke ut når de hører om skuddveksling - av frykt for å møte noen som er bedre bevæpnet enn dem.

Siden 2006 har over 14.000 mennesker mistet livet etter drap i byen som i underkant av 1,5 millioner innbyggere. Halvparten av alle narkorelaterte drap i landet, skjer her.

Les også: 13 personer drept i Mexico
Les også:
Seks drept i begravelse i Mexico

Kvinne funnet død i Ciudad Juarez, Mexico

Narkotikarelatert vold har eskalert voldsomt i Ciudad Juárez i Mexico. Her er en kvinne drept tidligere i år (arkivfoto).

Foto: Scanpix/AFP

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt