Hopp til innhold

Drepte narkobaron – familien likvidert i hevnaksjon

Moren, to brødre og en tante av en marinejeger som døde etter den dramatiske politiaksjonen som endte med at Mexicos mest ettersøkte mann ble drept er tatt av dage.

Melquisedet Angulo ble drept under politiaksjonen. Her fra begravelsen hans.

DØDE UNDER AKSJONEN: Bildet viser gravfølget da marinesoldaten Melquisedet Angulo Cordova ble gravlagt på mandag. Natt til tirsdag ble flere av familiemedlemmene hans drept.

Foto: AP

I forrige uke ble den mektige narkobaronen Beltrán Leyva og seks andre mistenkte medlemmer av hans narkotikakartell drept i et sammenstøt med meksikanske marinesoldater i en boligblokk i Cuernavaca, like sør for Mexico by.

Les også: Blodbad i meksikansk narkokrig

Les også: Ville brenne kidnappere inne

Drept da de sov

200 marinesoldater var med på razziaen som førte til en to timer lang skuddveksling. Blant dem befant marinesoldaten Melquisedet Ángulo Córdova seg, som døde etter skadene han ble påført i skuddvekslingen.

Arturo Beltran Leyva

NARKOBARON: Arturo Beltran Leyva.

Foto: Reuters

Nå er også fire av familiemedlemmenes hans drept i det som antas som en hevnaksjon fra det berryktede narkotikakartellet, skriver den meksikanske avisen El Universal .

Ifølge offisielle myndigheter ble de fire drept og to andre skadet etter at ukjente gjerningsmenn gikk til angrep på deres bopel i byen Tabasco sørøst i Mexico mens de sov natt til tirsdag.

Blodig bandekrig

Narkobaronen Beltrán Leyva var en av Mexico og USAs mest ettersøkte personer. Myndighetene i Mexico hadde utlovet en belønning på 1 million dollar for ham.

Kartellet han styrte sammen med sin bror står for transport og smugling av kokain og heroin i stor stil gjennom Mexico fra Colombia til USA, og skal også være engasjert i menneskesmugling, hvitvasking av penger, våpensmugling, utpressing og kidnapping.

Les også: Blodig narkokrig ryster Mexico

Les også: Terroristleder og narkokonge blant verdens mektigste

Den drepte narkobaronen var en av fire brødre som forlot Sinaloa-kartellet for flere år siden og allierte seg med et annet kartell, Zeta-kartellet, bestående av tidligere soldater som ble hyret inn av Gulf-kartellet som leiemordere.

Splittelsen er trolig en av årsakene til de blodige krigene mellom Mexicos narkokarteller, som har kostet 14.000 mennesker livet de siste tre årene.

Grammy-vinner arrestert

Razziaen i forrige uke kom bare dager etter en annen razzia mot Beltrán-Leyva-kartellet der den kjente musikeren Ramón Ayala, som to ganger har vunnet en Latin Grammy og er bosatt i Texas, ble arrestert.

Volden i forbindelse med oppgjørene mellom narkokartellene og myndighetenes forsøk på å slå ned på narkotrafikken, blir stadig mer brutal.

Tirsdag ble hodene til seks bortførte politimenn funnet i plastposer på plazaen i en liten by i Durango i det nordlige Mexico, og noen få dager før ble en mann funnet hengt under en fotgjengerbro midt i Tijuana ved grensa til USA.

Politiaksjon mot narkobaronen Arturo Beltran Leyva

200 MARINESOLDATER: Her er et av rommene i bygget der narkobaronen Arturo Beltran Leyva befant seg i da over 200 marinesoldater gikk til angrep.

Foto: AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no