Kona før Scott ble skutt av politiet: – Han har ingen våpen

Rakeyia Scott filmet da politiet skjøt og drepte ektemannen i Charlotte i North Carolina. Drapet har ført til store demonstrasjoner i området.

US-POLICE-SHOOTING-PROTESTS-VIDEO

På mobilvideoen kan man høre konas dramatiske rop i sekundene før mannen hennes blir skutt og drept av politiet.

I videoen ber kona politiet desperat om ikke å skyte Keith Lamont Scott, og hun ber ham gjøre som politiet sier.

– Keith, ikke la dem knuse ruta! Kom ut av bilen! Keith, ikke gjør det! roper hun i videoen.

Så kan man høre fire skutt bli avfyrt før hun roper «Skjøt dere ham? Han bør faen meg ikke være død!». Videoen viser ikke hva mannen gjorde før han ble skutt.

Politiet: – Hadde våpen

Politiet hevder Scott hadde et våpen da han ble skutt. Kilder sier til CNN at politiet har funnet Scotts fingeravtrykk på pistolen.

Også politiet har videoopptak av hendelsen, tatt med kameraer på politibetjentenes uniformer og fra dashbordet i en politibil. I flere dager har folk bedt politiet om å frigi videoene, en oppfordring Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton sluttet seg til fredag.

Laster Twitter-innhold
Kerr Putney

Kerr Putney.

Foto: Sean Rayford / Afp

Politisjef Kerr Putney i Charlotte-Mecklenberg-politiet mener videoen støtter politiets teori om hva som skjedde før 43-åringen ble skutt. Han sier videoen vil bli offentliggjort, men at det er usikkert når.

– Jeg vet at folk forventer at videoen skal besvare alle spørsmål, men det gjør den ikke, understreker Putney.

Demonstrasjoner

Scotts familie har nektet for at han hadde våpen, og hevder han holdt en bok i hånden da han ble bedt om å gå ut av bilen.

43-åringen er den tredje svarte mannen som er skutt og drept av amerikansk politi på én uke. Hendelsen har ført til demonstrasjoner i North Carolina – noen av dem voldelige.

Charlotte

Demonstranter og politifolk i Charlotte torsdag kveld.

Foto: Jeff Siner / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt