NRK Meny
Normal

Holder hendene i været – så blir han skutt og drept

Politidrapet på afroamerikanske Terence Crutcher (40) vekker kraftige reaksjoner.

Politidrapet på afroamerikanske Terence Crutcher (40) vekker kraftige reaksjoner. Nå har politiet i Tulsa i USA frigitt video av hendelsen. Eetterforskning pågår.

POLITIETS VIDEOOPPTAK: Drapet på Terence Crutcher skaper voldsomme reaksjoner.

Politiet i Tulsa i delstaten Oklahoma offentliggjorde mandag videoer som viser drapet på den afroamerikanske firebarnsfaren Terence Crutcher (40).

Videoene, som er tatt opp av et kamera på den ene politibilen og et politihelikopter, viser at Crutcher holder hendene i været idet han beveger seg mot bilen. Deretter blir han skutt og drept. 40-åringen hadde ikke våpen i bilen og var heller ikke bevæpnet.

Hendelsen fant sted fredag kveld, etter at politiet mottok melding om at et forlatt kjøretøy blokkerte veien i det nordøstlige Tulsa, ifølge The New York Times.

Hendene i været

Man kan ikke se nøyaktig hva som skjer idet 40-åringen blir skutt, men det er lite som tyder på at han gjør store bevegelser.

Tulsa-politisjef, Chuck Jordan, opplyste på en pressekonferanse mandag at mannen ble skutt med strømpistol før politibetjent Betty Shelby avfyrte det dødelige skuddet.

Politikvinnen er inntil videre tatt ut i betalt permisjon mens etterforskningen pågår. Politikvinnens advokat, Scott Wood, har forklart at hun trodde mannen hadde et våpen og at han ikke fulgte instruksene fra politiet.

Familien i sorg

Medlemmer av Crutchers familie reagerer kraftig etter å ha sett de to videoene og krever at det tas ut tiltale mot politibetjenten som drepte 40-åringen.

Crutchers søster oppfordrer til fredelige demonstrasjoner.

– Våre stemmer vil bli hørt, denne videoen snakker for seg selv. La oss protestere, men hold fredelige demonstrasjoner av respekt for vår familie, uttaler hun.

Drapet føyer seg inn i en lang rekke saker der ubevæpnede, afroamerikanske menn har blitt skutt og drept av politiet de siste årene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt