Kristians restaurant ble rasert under opptøyene i Charlotte

– De knuste vinduet og tømte tønner med øl, sier nordmannen til NRK.

Valhalla

Først kastet noen en stol gjennom vinduet. Så tok enda flere seg inn i restauranten og stjal alkohol.

Foto: Kristian Pedersen

Nordmannen måtte stenge restaurantene han driver i området klokken 20 på grunn av urolighetene onsdag. Demonstrasjonene bevegde seg etter hvert mot sentrum, og klokken 0.30 fikk han en telefon.

Kristian Pedersen i Charlotte

Kristian Pedersen driver flere restauranter i delstaten North Carolina.

Foto: Privat

– Skru på CNN, sa kollegaen som ringte. På TV-skjermen så Kristian Pedersen bilder av folk som knuste ruta til restauranten «Valhalla Pub & Eatery».

Demonstrasjonene i byen startet tirsdag etter at en svart mann ble skutt og drept av politiet. Myndighetene har innført unntakstilstand som følge av urolighetene.

– Jeg kjørte nedover. Da jeg kom fram var det ganske rasert inne på restauranten min. De hadde tømt tønner med øl og jeg vet ikke hva, sier Pedersen til NRK.

Aldri opplevd lignende

Til sammen sju personer tok seg inn i restauranten. Først tre som knuste ruta og forsynte seg med alkohol. Så tok ytterligere fire personer seg inn gjennom den åpne ruta. Alle ble pågrepet av politiet.

– Jeg har bodd i området i mange år, og drevet den restauranten i seks av dem. Charlotte er en trygg by, og jeg har aldri opplevd noe slikt tidligere. Det er helt utrolig å se på TV hva som skjer med byen vår, sier han.

Demonstrasjonser i Charlotte

Det har vært flere sammenstøt mellom demonstranter og politifolk i Charlotte.

Foto: Sean Rayford / Afp

Store tap

Valhalla

Knuste ruter i Valhalla Pub & Eatery.

Foto: Kristian Pedersen

Restauranteieren anslår at det ble stjålet alkohol for rundt 40.000 kroner og gjort skader for omtrent det samme beløpet. Det er penger han håper å få tilbake på forsikringen. Og etter en lang natt med opprydning kunne han åpne Valhalla til lunsjservering torsdag. Men innbruddet og portforbudet som innføres på kveldstid, rammer likevel restaurantene hans hardt.

– Vi taper penger for hver kveld vi ikke kan holde åpent. Det går ut over de som jobber her også, som tjener mye på tips. Når vi må stenge, pleier vi å kompensere dem for det, men det er jo ikke noe forsikringen dekker, sier Pedersen.

Laster kart, vennligst vent...

Restauranten Valhalla Pub & Eatery ligger sentralt i Charlotte.

SISTE NYTT

Siste nytt