NRK Meny
Normal

Kina vil ikke bekrefte bortføring

Beijing (NRK): Utenriksdepartementet i Kina er ordknappe om IS' bortføring av en norsk og en kinesisk statsborger. De vil ikke si noe om Norge og Kina samarbeider om gisselsituasjonen.

Utenrikskorrespondent Peter Svaar rapporterer fra Beijing.

Fan Jinghui

En kinesisk statsborger holdes som gissel av IS.

Foto: Ap

– Kina har hørt disse rapportene og vi verifiserer fortsatt bakgrunnen. Kina er imot alle former for voldsbruk mot sivile, sier Hong Lei, talsmann for kinesisk UD på en pressekonferanse torsdag.

Onsdag ettermiddag ble det kjent at en nordmann og en kineser er bortført i Syria og holdes som gissel av IS. De krever nå løsepenger for å sette gislene fri.

​Den kinesiske mannen skal være i 50-årene, jobbe som konsulent og ha adresse i Beijing.

Kinesisk UD ville ikke svare på NRKs spørsmål om Norge og Kina samarbeider om å frigi gislene.

idlib

SISTE FACEBOOK-MELDING: Den siste meldingen den norske mannen la ut på Facebook, er fra 24. januar i år. Da skrev han at han endelig hadde kommet seg inn i Idlib i Syria, og at han skulle videre til Hama dagen etter.

Vil ikke bekrefte

Nordmannen Ole Johan Grimsgaard-Ofstad skal ha blitt bortført i januar, trolig av en annen opprørsgruppe, for deretter å bli solgt til IS.

​Den ekstremistiske gruppen har lagt ut bilder av de to mennene iført gult fengselsantrekk i sin siste utgave av nettmagasinet Dabiq.

Den kinesiske ambassaden har flere presseorienteringer i uken om forskjellige temaer. I dag var det stor interesse rundt bortføringen i Syria. tor interesse.

Den kinesiske ambassaden vil imidlertid ikke bekrefte at det er en kinesisk statsborger som er tatt som gissel av IS.

Medlemmer av terrorgruppen Den islamske staten

IS-gruppen kontrollerer store deler av Irak og Syria.

Foto: - / Afp
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt