Kan ta tid før vi får vite om Abaaoud er død

Mens Washington Post melder at Abdelhamid Abaaoud ble drept under politiaksjonen utenfor Paris i går, hevder den belgiske nettavisen RTBF det motsatte. Men fra offisielt hold er ingen identiteter bekreftet. Nå starter det vanskelige DNA-arbeidet.

France Paris Attacks Abdelhamid Abaaoud

KAN VÆRE DØD: Det er stor forvirring rundt hvorvidt antatt hovedmistenkte bak Paris-terroren, Abdelhamid Abaaoud, ble drept i onsdagens politiaksjon mot en leilighet i Paris. Mens Washington Post melder om at han er død er det ikke bekreftet offisielt.

Foto: Uncredited / Ap

Onsdag morgen startet en storstilt politiaksjon i Saint-Denis utenfor Paris. Myndighetene oppplyste at målet var å forhindre et nytt angrep og å pågripe den antatte hovedmannen bak Paris-terroren, Abdelhamid Abaaoud, samt terroristen som overlevde fredagens angrep, Salah Abdeslam.

Etter å ha fyrt løs rundt 5000 skudd mot en leilighet i over én time, opplyste politiet at minst to personer ble drept og at åtte personer var pågrepet.

Onsdag kveld meldte Washington Post at Abaaoud ble drept i politiaksjonen, basert på anonyme etterretningskilder. Rundt et døgn senere er denne opplysningen fortsatt ikke bekreftet fra offisielt hold.

Ifølge belgiske offentlige kilder som ønsker å være anonyme, ble hverken Abaaoud eller Abdeslam drept under aksjonen, skriver belgiske RTBF.

Dette er ikke bekreftet at offisielle kilder. Statsadvokat François Molins bekreftet onsdag at ingen av dem ble pågrepet i politiaksjonen.

Salah Abdeslam

UKJENT SKJEBNE: Politiet har ennå ikke gått ut med opplysninger om hvorvidt Salah Abdeslam er drept eller fortsatt på frifot.

Foto: Police Fédérale

Vanskelig å identifisere

BBC skriver at eksperter nå jobber med å identifisere likene og finne ut av om hovedmistenkte Abaaoud ble drept i angrepet.

Etterforskerne holder på å DNA-teste kroppsdelene som ble funnet i ruinene. Da politiet aksjonerte mot leiligheten skal en kvinne ha sprengt seg selv i luften.

Statsadvokat Molins har bekreftet at én av de døde er i slekt med etterlyste Abaaoud. Ifølge CNN og TV-kanalen BFM var kvinnen kusinen hans.

Spørsmålet faller da på om den andre personen som er bekreftet død kan være den hovedmistenkte terroristen eller terroristen som overlevde angrepet.

Statsadvokat Jean-Michel Fauverge sier til avisen Le Figaro at sikkerhetspolitiet fant en person som hadde falt fra tredje til andre etasje da de ankom bygningen.

– Liket var lemlestet, trolig fra granater, og han var ikke gjenkjennelig, sier Fauverge.

Kan ta lengre tid enn forventet

Statsadvokat Molins forteller at det derfor har vært vanskelig å identifisere kroppene og at identifiseringen kan ta lengre tid enn forventet, ifølge The Guardian.

Det er også ukjent hvordan den uidentifiserte personen døde: om personen ble skutt av politiet, drept av en granat eller drept av selvmordseksplosjonen.

Identiteten til de pågrepne skal også være ukjent. To av de åtte som ble pågrepet ligger foreløpig innlagt på sykehus med skader etter aksjonen, opplyser innenriksdepartementet.

Etterforskerne jobber nå med å karlegge hvor terroristene under fredagens angrep befant seg i dagene og timene før angrepene, og hvem de hadde kontakt med.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt