NRK Meny
Normal

Julian (15): – Jeg kunne ikke tro det, helt til jeg slo på TV

HALTERN AM SEE (NRK): Språkturen til Spania endte i tragedie for en skoleklasse på 16 elever og to lærere fra den tyske byen Haltern am See.

Julian Babst sammen med faren

TENNER LYS: Julian Babst (15) har selv gått i klasse med flere av de omkomne tenåringene i flyulykken. Her tenner 15-åringen lys og legger ned blomster sammen med faren.

Foto: Gunnar Bratthammer / NRK

Flyet hadde 144 passasjerer og et mannskap på seks om bord, og ingen overlevde ulykken. 16 av passasjerene var barn fra den lille byen Haltern am See som hadde vært på skoletur sammen med to lærere.

– Vi er jo alle unge med så mange drømmer. Men for dem er det nå alt over. Vi er i sjokk. Det er ingen som trodde at dette kunne skje. Det er fryktelig trist, sier Julian Babst (15).

Sammen med faren sin tenner han lys og legger ned blomster ved skolen Joseph König Gymnasium. Hele skoletrappa og bordtennisbordet ute er full av røde roser og tente stearinlys. 16 elever kommer aldri tilbake igjen.

Tente lys utenfor skolen Joseph König Gymnasium i Tyskland.

SØRGER: Elever samlet seg og tente lys utenfor skolen Josef-Koenig-Gymnasium tirsdag kveld. 16 elever og to lærere fra skolen var om bord i ulykkesflyet.

Foto: Gunnar Bratthammer / NRK

Fikk beskjeden på flyplassen

Byen Haltern am See ligger nordvest i den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen, hvor Düsseldorf – flyets planlagte landingssted – er hovedstad.

15-åringen har selv gått i klasse med flere av de omkomne tenåringene, og kjenner dem godt. Klassen var i Linars del Valles i Barcelona for å lære seg spansk.

Mange av foreldrene deres ante uro og dro til flyplassen i Düsseldorf. Her fikk de den triste beskjeden.

– Det var broren min som fortalte meg det. Jeg sa «Hva er det du snakker om?». Jeg kunne ikke tro det, helt til jeg slo på TV og forstod at det var alvor, sier Julian Babst.

Gå til forsiden

Elevene legger ned blomster og tenner lys

GERMANY-FRANCE-SPAIN-AVIATION-ACCIDENT-GERMANWINGS

Elevene legger ned blomster og tenner lys

9 bilder

  Får krisehjelp

  Kirken i den lille byen er åpen. Også her tenner ungdommene lys. Innenfor er stemningen tung. Tung av sorg. Mange setter seg ned ved benkene, andre på huk foran altre, mens ungdom gråter og hoder rundt hverandre.

  Et stort kriseteam er satt i verk overfor skolen, de pårørende og alle som trenger det.

  – Skolens lærere vil holde tale for elevene, men det vil bli en tung dag, sier 15-åringen.

  For han og alle de andre elevene ved skolen vil dagene igjen aldri bli helt de samme.

  Et hav av tente lys utenfor skolen Joseph König Gymnasium i Tyskland.

  SKOLEN: Barna var elever ved Joseph-König-Gymnasium i Haltern am See - en liten by med 5000 innbyggere mellom Düsseldorf og Dortmund.

  Foto: Gunnar Bratthammer / NRK
  Laster innhold, vennligst vent..
  Laster innhold, vennligst vent..

  SISTE NYTT

  Siste nytt