IS kjemper sterkere tilbake i Syria, Irak og Libya

Internasjonalt støttede styrker har tatt tilbake viktige områder fra IS i Syria, Irak og Libya den siste tiden, men ekstremistgruppa har gått til flere motangrep denne uken.

Irakiske sikkerhetsstyrker i et militært kjøretøy utenfor Falluja 31. mai.

FALLUJAH: Irakiske sikkerhetsstyrker i et militært kjøretøy utenfor Fallujah 31. mai.

Foto: ALAA AL-MARJANI / Reuters/NTB Scanpix

Den syriske hæren har beveget seg nærmere og nærmere den viktige strategiske byen Raqqa i Nord-Syria siden de 2. juni lanserte et samlet angrep.

Søndag tok syriske soldater kontroll over et oljeanlegg og var i ferd med å ta tilbake flybasen Tabqa.

En gruppe som kaller seg Raqqa slaktes i stillhet, opplyser at minst ett av de amerikanske luftangrepene tirsdag rammet et område i byen som er populært blant fremmedkrigere.

– IS har endret strategi

Andre mål for luftangrepet var et finanssenter, et hovedkvarter og en oljeinstallasjon.

De siste dagene har derimot ekstremistgruppen slått tilbake mot hæren, og tirsdag lyktes de i å gjenerobre noen av de tapte områdene.

– IS har endret strategi i kampen mot hæren. De sender kjøretøyer med eksplosiver mot frontlinjene til de regjeringsvennlige styrkene, skrev tidligere general Mohamad Jaber på Facebook.

Prøver å få IS ut av Fallujah

I Irak holdt lommer av IS-medlemmer nord og vest i Fallujah de irakiske spesialsoldatene på avstand onsdag.

Samme dag gikk krigen om byen, som ligger vest for Bagdad, inn i sin andre måned. Spesialstyrkene forsøker å få ekstremistgruppen ut av Fallujah, men det jobbes også med å rydde og sikre veier og sykehus.

I den libyske kampen om byen Sirte mistet 36 krigere, som støtter den internasjonalt anerkjente samlingsregjeringen, livet i kamper mot ekstremistene.

De regjeringsvennlige styrkene kom seg raskt inn i byen, men har siden møtt stor motstand. I tillegg til de 36 drepte, er 140 skadd.

SISTE NYTT

Siste nytt