Høringen avbrutt flere ganger

Demonstranter som skulle forestille lik kledd i hijaber, og blodrøde hender møtte deltagerne av senatshøringen av general Petraus.

Petraeus-høringen ble avbrutt av demonstranter
Foto: Susan Walsh / AP

Senatshøringen av general David Petraeus ble avbrutt av demonstranter. En mann stod bakerst i lokalet og ropte ”Hent dem hjem” før han ble bragt ut av politiet til stående ovasjoner av andre med-demonstranter.

Nett-TV: Petraeus-høringen ble avbrutt flere ganger

David Petraeus har med seg Ryan Crocker som er den amerikanske ambassadøren i Bagdag. Senatorene John McCain, Hillary Clinton og Barack Obama sitter alle på utspørrerbenken.

Les også: Skal grille Petraeus om Irak-krigen

Forsøkte å ignorere demonstrantene

John McCain er den eneste av dem som mener det er nødvendig å fortsette krigen i Irak, og at USA har for få soldater plassert i landet. Da han skulle framføre en forberedt uttalelse til Senatets komité for de væpnede styrker ble han avbrutt av en kvinne som stod på stolen sin.

- Senator McCain, det finnes ingen militær løsning, ropte hun og holdt opp en plakat som fortalte det samme.

Code Pink demonstrerer under Petraeus-høringen
Foto: MARK WILSON / AFP

McCain forsøkte å ignorere forstyrrelsene, men ble avbrutt av den demokratiske komiteens leder Carl Levin, som vill ha orden i lokalet. McCain ønsket å fortsette og sa at dette var noe han hadde opplevd før.

Da general Petraeus kom inn i lokalet ble han møtt av tilrop som ”stopp drepingen” og hold dere ute av Iran”.

Flere demonstranter i den profilerte anti-krigs gruppen ”Code Pink” var også til stede. De hadde kledd seg i hijaber, uten slør, og med hvit sminke slik at de skulle se ut som lik. Noen holdt også opp hendene som var farget blodrøde.

SISTE NYTT

Siste nytt