Her flyr passasjerflyet med stort hull i flykroppen etter eksplosjon

En av passasjerene tok frem mobilen og filmet dramaet etter at et somalisk passasjerfly fikk et stort hull i etter eksplosjon i 3000 meters høyde. Eksperter tror det kan ha dreid seg om en bombe om bord.

FN-ambassadør Awale Kullane forteller om nødlandingen i Mogadishu etter at hullet fikk et gapende hull på grunn av bombe.

VIDEO: FN-ambassadør Awale Kullane filmet inne i flyet etter eksplosjonen.

Passasjerfly fra flyselskapet Daallo Airlines ble tvunget til å nødlande på flyplassen i Mogadishu i Somalia tirsdag. Årsaken var en eksplosjon som førte til brann om bord i flyet og lagde et stort hull i flyet.

Somalias FN-ambassadør Awale Kullane var om bord på flyet og fikk filmet med mobiltelefonen sin like etter eksplosjonen.

Bildene viser nemlig hvordan folk har fått på seg oksygenmaskene og satt seg bak i flyet mens luft siger inn gjennom et svært hull lenger frem i flyet.

«Kan vi klare dette?»

– Rundt ti minutter ett avreise hørte jeg et stort smell, og det kom masse røyk, så vi kunne ikke se noe i flere sekunder. Det var skremmende, forteller Kullane til nyhetsbyrået AP.

Da røyken ga seg forteller han at han så at folk hadde begynt å bevege seg bakover og at oksygenmaskene begynte å falle ned. Da skjønte vi at noe kritisk hadde skjedd.

– Så så vi selvsagt det store hullet i flyet og det første man tenker er «kan vi klare dette?», sier Kullane.

– Men etter at ting roet seg ned ble vi mer håpefulle og jeg fikk tatt ut mobilen min og filmet litt.

Tror det kan være bombe

Piloten i flyet har ifølge AP uttalt at det dreide seg om en bombe. En ekspert som nyhetsbyrået har snakket med sier skadene samsvarer med en eksplosiv innretning.

To av de 74 passasjerene om bord på flyet ble lettere skadet, og både passasjerer og besetting ble evakuert etter landingen i Mogadishu, opplyser flymyndighetene i Somalia til AP. Det er imidlertid ikke bekreftet at alle passasjerene som kan ha vært om bord på flyet er gjort rede for.

Den militante islamistgruppen al-Shabaab har gjennomført en rekke angrep i Somalia de siste årene.

Al-Shabaab forsøker å fjerne Somalias vestligstøttede regjering fra makten og innføre et sharia-basert styresystem. Al-Shabaab er tilknyttet al-Qaeda-nettverket og har tidligere stått bak angrep i Kenya og Etiopia.

SISTE NYTT

Siste nytt