Terrorangrep mot hotell i Somalia

Minst 13 mennesker er drept etter at et hotell i Mogadishu ble angrepet søndag morgen. Opprørsgruppen al-Shabaab sier den står bak terrorangrepet.

Angrep mot Ambassador hotel i Somalia

SKADDE: Tre personer bærer en skadd person bort fra hotellet som ble angrepet.

Foto: Farah Abdi Warsameh / Ap

Tidlig søndag ble det meldt om angrep mot hotellet Sahafi i sentrum av Mogadishu i Somalia. Hotellet brukes ofte av parlamentarikere og statsansatte byråkrater.

En minibuss fylt med eksplosiver skal ha blitt kjørt inn i porten til det bevoktede området rundt hotellet før det eksploderte en bilbombe til. Etter det skal væpnede menn ha stormet inn på området og inn i hotellet. Angrepet skal ha pågått i om lag tre timer.

– To bomber ble kastet inn i et hotell i den somaliske hovedstaden på søndag og sikkerhetsstyrker kjempet mot væpnede menn fra al-Shabaab, som stormet inn i bygningen, i timer etterpå, forteller lokalt politi til Reuters.

Styrker fra den afrikanske unionen og regjeringsstyrker sier nå har kontroll over situasjonen, melder BBC.

Minst 13 drept

Minst 13 ble drept i angrepet, skriver nyhetsbyrået. Hotelldirektøren, flere offentlige tjenestemenn, sivilpersoner og vakter skal være blant de drepte.

– Vi fikk telefoner fra ansatte som gjemte seg på hotellrom som fortalte at det var flere skadde på hotellet. Noen offentlige tjenestemenn er inne i hotellet. Dødstallene kan stige, sier polititjenestemann Ismail Nur.

Terrorgruppen al-Shabaab hevder også selv å stå bak angrepet.

– Hellige krigere tok seg inn i og overtok Sahafi-hotellet der fiendene bor, opplyser en talsmann for al-Shabaabs militære operasjoner til Reuters.

Har stått bak flere angrep

Islamistgruppen har tidligere stått bak en rekke angrep i Mogadishu der hensikten har vært å velte den vestligstøttede regjeringen.

I angrepene har de brukt bomber for å bryte gjennom sikkerhetsposter og komme seg inn i bygninger. Denne metoden brukte de også denne gangen, melder Reuters.

Et vitne forteller til nyhetsbyrået at ødelagte biler og motorsykler lå slengt rundt i området. Deler av hotellet, som ligger i et område i Mogadishu som er kjent som K-4, skal være ødelagt.

Angrepet kommer dagen etter dødelige sammenstøt mellom jihadister og styrker fra den afrikanske union i Bakool-regionen nær grensen til Etiopia, skriver BBC.

SISTE NYTT

Siste nytt

NRKs korrespondenter i Cape Town, Berlin, Beijing og i New York orienterer om den nye koronavarianten.

Dette er koronareglene hvis du skal reise til utlandet

Med nye smittebølger på vei en rekke steder gjelder det å holde seg oppdatert på de ulike lands regler. Nye reiserestriksjoner kan innføres på meget kort varsel.

Nå får Magdalena Andersson sin andre sjanse

Hun må styre på et borgerlig budsjett. Likevel blir Magdalena Andersson (S) i dag – igjen – Sveriges første kvinnelige statsminister.