NRK Meny
Normal

Storbritannia letter på UFO-sløret

Britene offentliggjør store deler av sine «X-files». Hundrevis av UFO-historier er lagt ut på nett.

Det britiske forsvarsdepartement og Nasjonalarkivet har lagt ut mer enn 6000 sider med historier om uidentifiserte flygende objekter, eller såkalte UFOer.

De fascinerende historiene er lagt ut på det britiske riksarkivets nettsider . Her kan du lese mange historier om møter med romvesener og flyvende tallerkener.

Dette er femte gang britene letter på UFO-sløret. UFO-filene innholder UFO-observasjoner gjort i årene fra 1994 til 2000.

Aldri før har myndighetene gått ut med så mye informasjon.

Samlingen inneholder blant annet observasjoner gjort av en mann i Birmingham i 1997, skriver cnn.com . Mannen hevder å ha sett en triangelformet farkost svevende i hagen da han kom hjem fra jobb.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Filene inkluderer også rapporterte observasjoner over Chelsea Football Club og tidligere innenriksminister Michael Howard's Kent hjem.

Et notat avslører at tidligere statsminister Winston Churchill var nysgjerrig på å finne ut mer om «flygende tallerkener», og ba om en orientering fra sine ministre.

I 1951 ble Churchill informert om at «flygende tallerkener» forklares med en av fire årsaker:

Enten var det astronomiske og meteorologiske fenomener, feilaktig identifisering av konvensjonelle fly, optiske illusjoner og psykologiske vrangforestillinger eller bevisst svindel, skriver BBC .

Så sjokolade-formet UFO

En annen pussig historie kommer fra Annandale i Skottland. 1994 fikk et vitne øye på en Toblerone-formet UFO. I filene som er offentliggjort er det lagt ved tegninger av den sjokoladelignende farkosten.

Toblerone-UFOen hang stille i luften i 40 minutter før den forvant.

Filene inneholder også historier om møter mellom fly og UFOer.

I januar 1995 skal et British Airways-fly på vei til Manchester nesten ha krasjet med et objekt. Besetningen fikk øye på det, og britiske luftfartsmyndigheter undersøkte hendelsen. Men de kunne ikke slå fast hva de hadde sett.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt