Hopp til innhold

Helseattest: Donald Trump er overvektig

Donald Trumps (70) personlige lege opplyser at presidentkandidaten er overvektig og tar legemidler for å senke kolesterolnivået, men konkluderer med at det ikke er noe å utsette på Trumps fysiske form.

Donald Trump og hans lege Harold Bornstein

TOMMEL OPP FRA LEGEN: Donald Trumps lege Harold Bornstein (innfelt) gir presidentkandidaten en glitrende helseattest og mener hans helse er fremragende.

Foto: JEFF SWENSEN / Afp

I et brev som er skrevet av Donald Trumps mangeårige lege Harold Bornstein, og offentliggjort av det republikanske valgkampapparatet, konkluderer Bornstein med at Trump er i «utmerket fysisk form», ifølge AFP.

Bornstein opplyser at Trump er 1,90 meter høy og veier 107 kilo.

Det gir en BMI på 29,6, noe Verdens helseorganisasjon karakteriserer som overvektig, rett under grensen til fedme.

– Tar en liten dose aspirin

Donald Trumps helseattest

HELSEATTEST: «Mr. Trump er ved utmerket fysisk helse», konkluderer hans mangeårige lege i dette brevet.

Foto: Skjermdump Washington Post

I brevet på én side redegjør Bornstein for Trumps medisinske opplysninger, blant annet leververdier, kolesterolnivå og blodtrykk.

– Han tar det kolesterolsenkende middelet Rosuvastatin og en liten dose aspirin. Han bruker verken tobakk eller alkolhol, skriver Bornstein i brevet, som Washington Post har publisert.

Bornstein opplyser at han har vært Trumps lege siden 1980 og skriver at Trump bare har vært innlagt på sykehus én gang, da han var 11 år, på grunn av en blindtarmsoperasjon.

Ifølge legen gjennomgår Trump en helsesjekk hver vår, og han betegner flere av presidentkandidatens medisinske verdier som innenfor normalen.

Selv har Trump ingenting å utsette på sin egen helse.

– Jeg føler meg like bra nå som da jeg var 30, sier han til TV-programmet The Dr. Oz Show.

Har tidligere sagt Trump blir den friskeste presidenten noensinne

Donald Trumps helseattest, skrevet av dr. Harold Bornstein

Donald Trumps helseattest, skrevet av dr. Harold Bornstein. (Klikk på bildet for større versjon.)

Foto: donaldjtrump.com/NRK

Bornstein har tidligere gitt Trump, som kan bli USAs eldste president, glitrende helseattester.

I et skriv fra desember i fjor, konkluderte Bornstein med at: «Dersom Trump blir valgt, kan jeg utvetydig si at han vil være den friskeste personen som noen gang er valgt som president.»

I etterkant innrømmet Bornstein den gangen at helseattesten var skrevet på fem minutter mens Trumps bil sto og ventet, men holdt fast på at Trumps helse er usedvanlig god.

– Helsen hans er ypperlig, særlig hans mentale helse, sa Bornstein da.

Donald Trump "flekser muskler" på et valgkamparrangement

VISER MUSKLER: Donald Trump har flere ganger uttalt at Hillary Clinton verken er fysisk eller psykisk sterk nok til å takle jobben som USAs president. Selv viser 70-åringen gjerne muskler.

Foto: JIM YOUNG / Reuters

Helse viktig i valgkampen

Helsetilstanden til både Trump og hans motkandidat Hillary Clinton (68) har flere ganger vært et tema i valgkampen.

Trump og hans støttespillere har hevdet at Clinton verken er fysisk eller psykisk sterk nok til å takle presidentvervet.

Søndag fikk Trump-kampanjen vann på mølla da Clinton måtte avbryte og støttes ut av en minnemarkering for ofrene i 11. september-terrorangrepene.

Videoen av en svært ustø Clinton spredte seg i rekordfart. Valgkampmedarbeiderne hennes sa først at hun bare var «overopphetet», men senere opplyste Clintons lege at hun før helgen var blitt diagnostisert med lungebetennelse.

Den demokratiske presidentkandidaten avlyste planlagte valgkampreiser av hensyn til helsa, men skal i kveld kaste seg inn i valgkampen igjen når hun skal holde en tale i Nord-Carolina.

Video av Hillary Clinton som blir hjelpt inn i bilen av tryggingsvakter etter eit illebefinnande.

SISTE NYTT

Siste nytt