Hopp til innhold

Skrev Trumps helseattest på 5 minutter

Donald Trumps lege, som ga presidentkandidaten en skinnende helserapport, avslører at han skrev ned noen linjer i hastverk mens Trumps bil sto og ventet.

Donald Trump

HASTVERK: Donald Trumps lege innrømmer at helseattesten han skrev, ble til i hastverk mens Trumps limousin ventet utenfor kontoret.

Foto: CARLO ALLEGRI / Reuters

– Jeg forsøkte å få ned fire eller fem setninger så raskt som mulig, slik at de ble fornøyde. I hastverket tror jeg kanskje noen av ordene ikke ble slik de var ment, innrømmer Harold Bornstein ved Lenox Hill Hospital i New York overfor NBC News.

Samtidig står han fast ved at Trump (70), som kan bli USAs eldste president, er ved god helse.

Laster Twitter-innhold

Lattermild

– Helsen hans er ypperlig, særlig hans mentale helse, sier han lattermildt og fortsetter:

– Han tror han er den beste, og det fungerer jo bra.

I helserapporten trekker Bornstein fram Trumps vekttap på sju kilo i fjor, samt testresultater han beskriver som «forbausende glimrende».

«Den friskeste noen gang»

– Om han blir valgt, kan jeg utvetydig si at Trump vil være den friskeste personen som noen gang er valgt som president, skriver legen blant annet.

Helsetilstanden til både Trump og hans motkandidat Hillary Clinton er blitt et tema som har fått økt oppmerksomhet den siste tiden. Det skjer etter at Trump og hans støttespillere har hevdet at Clinton verken er fysisk eller psykisk sterk nok til å takle presidentvervet.

I amerikanske medier og sosiale medier får både Trump og legen, Harold Bornstein, gjennomgå. Trump får gjennomgå fordi han skrev navnet på en annen lege da han takket for attesten på Facebook (posten er siden slettet).

Legen får hard kritikk for mange skrivefeil og merkelig innhold som at alle tester han tok på Trump var «positive». Andre har gransket ikonene på PC-en hans og kommentert dem.

Donald Trumps helseattest, skrevet av dr. Harold Bornstein

Dette er den omstridte attesten som Donald Trump har offentliggjort på sin nettside.

Foto: donaldjtrump.com/NRK

SISTE NYTT

Siste nytt