Minst fire drept i sammenstøt mellom rivaliserende grupper i Haiti

Uroen i Haiti har fått sine første menneskelige offer. Rasende demonstranter protesterer i gatene etter presidentvalget.

Video Uro i Haiti i forbindelse med valg

KLIKK FOR Å SE VIDEO: Tilhengere av musikeren «Sweet Micky» har inntatt gatene for å vise sin motstand mot det de oppfatter som valgfusk.

President Rene Preval forsøkte onsdag å mane til ro. Senere på kvelden meldte myndighetene at landets flyplasser stenges.

Flere tusen rasende demonstranter har onsdag satt fyr på hovedkvarteret til Haitis regjeringsparti i protest mot resultatene i presidentvalget.

Demonstrantene bærer på stokker og roper sin støtte til musikeren Michel Martelly. Ifølge vitner beskylder de regjeringspartiet INITE for å ha jukset med resultatene, melder nyhetsbyrået AFP.

– Folket stemte på Martelly

Flere tusen protestanter satt fyr på hovedkvarteret til regjeringspartiet i Haiti.

Demonstrantene bærer på stokker og roper sin støtte til musikeren Michel Martelly.

Foto: Guillermo Arias / Ap

Martelly, bedre kjent som «Sweet Micky», stilte til presidentvalget 28. november, men tirsdag kunngjorde valgkommisjonen at Martelly kom på tredjeplass i valget, og dermed ikke går videre til andre valgrunde.

– Dette er en skam. Folket stemte på Michel Martelly. Preval-regjeringen er en skam for oss. Det er uakseptabelt, sier en av de demonstrerende Martelly-tilhengerne til AFP.

De offisielle valgresultatene viser at «Sweet Micky» fikk 6800 færre stemmer enn regjeringspartiets håndplukkede kandidat Jude Celestin. Dette tilsvarer mindre enn én prosent av det totale stemmetallet.

Da det tirsdag kveld ble kjent at dette hindret Martelly i å gå videre i valget, strømmet et stort antall rasende tilhengere ut på gatene i flere byer.

Onsdag morgen marsjerte flere tusen demonstranter gjennom gatene i Port-au-Prince, og satte ifølge Reuters fyr på regjeringspartiets hovedkvarter.

LES OGSÅ: Valget i Haiti godkjennes

LES OGSÅ: Krever at kaotisk valg vrakes

LES OGSÅ: Går til valurnene i Haiti

Video Uro i Haiti etter presidentvalget, påstander om valgfusk

KLIKK FOR Å SE VIDEO: Protestantene mener regjeringen har jukset med resultatene i presidentvalget.

SISTE NYTT

Siste nytt