NRK Meny
Normal

- Visste om Mumbai-angrepene

De to som er pågrepet og mistenkt for å ha planlagt et terrorangrep mot Jyllands-Posten, visste også om terrorangrepene i Mumbai før de skjedde, mener FBI.

Terrorangrepene i Mumbai 26. november 2008
Foto: Gautam Singh / Scanpix/AP

David Coleman Headley (49) og Thawwur Hussain Rana (48) ble i slutten av oktober arrestert i Chicago, mistenkt for å ha planlagt terrorangrep mot den danske avisen Jyllands-Posten

Nå har FBI utvidet siktelsen mot David Coleman Headley. I tillegg til å ha planlagt angrepet mot den danske avisen, mener FBI at han også var med på å planlegge angrepene i Mumbai i India, melder den danske avisen Politiken .

170 personer ble drept i angrepene mot den indiske byen i november i fjor.

Utskrift fra samtaler

FBI har også offentliggjort nye dokumenter med utskrift fra samtaler mellom Rana og Headley under en biltur 7. september. Rana skal også ha visst om at det skulle komme et angrep mot Mumbai.

En tredje person som også er siktet i saken, som oppholder seg i Pakistan, skal i dager før Mumbai-angrepet ha sagt at «det var på vei til å skje», FBI underbygger siktelsen blant annet med at Rana i løpet av samtalen ber Headley hilse til et medlem av organisasjonen Lashkar-e-Taiba, som FBI mener sto bak terrorangrepene.

FBI forsøker også å hindre at Rana blir løslatt mot kausjon, og mener han vil utgjøre en fare for lokalsamfunnet og trolig forsøke å flykte.

Siktet for terrorplanlegging

Headley er amerikansk statsborger, mens Rana er kanadisk statsborger, men opprinnelig fra Pakistan.

Headley er siktet for for å ha plangt terrorhandlinger utenfor USA, inkludert drap og lemlestelse, og for å ha skaffet utstyr for å kunne begå terrorhandlingene.

Da han ble arrestert på flyplassen i Chicago, skal han ha vært på vei til Pakistan for å møte kontakter fra Lashkar-e-Taiba.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt