NRK Meny
Normal

Amerikaner siktet for å ha planlagt Mumbai-massakren

En amerikansk mann som er siktet for å ha planlagt terrorangrep i Danmark er nå også siktet for å ha planlagt massakren i Mumbai.

Kurt Westergaard, Taj Mahal Hotel i Mumbai og Jyllands-Posten

Mannen som ble arrestert og siktet for å ha planlagt et terrorangrep mot Jyllands-Posten og karikaturtegneren Kurt Westergaard (bildet), er nå også siktet for Mumbai-massakren.

Foto: Preben Hupfeld og Indranil MUKHERJEE

Amerikanske påtalemyndigheter tok mandag ut siktelsen mot 49-åringen fra Chicago, som de mener deltok i planleggingen av terrorangrepet i Mumbai der 166 mennesker omkom.

David Headley skal ha blitt trent av den pakistanske militante gruppen Lashkar-e-Taiba , som har fått ansvaret for angrepet.

Les også: – Halshugging er den beste død

Amerikanske myndigheter mener Headley reiste til Mumbai flere ganger for å ta bilder og video av steder som ble rammet i angrepet, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge rettsdokumenter tok han flere båtturer i havnen i Mumbai, der angriperne ankom da de innledet massakren i byen i november i fjor.

– Planla terror mot Danmark

Headley ble først arrestert i oktober for å ha planlagt et terrorangrep mot Danmark i kjølvannet av publiseringen av Muhammed-karikaturene .

Da han ble arrestert på flyplassen i Chicago, skal han ha vært på vei til Pakistan for å møte kontakter fra Lashkar-e-Taiba.

– Etterforskningen pågår fortsatt. Påtalemyndigheter og agenter vil fortsette å arbeide for å stille resten av de ansvarlige for retten, sier aktor Patrick Fitzgerald.

Minst 170 mennesker, deriblant seks amerikanere, mistet livet da en gruppe væpnede menn gikk til angrep på flere luksushoteller i den indiske byen.

Terrorangrepet pågikk i flere dager, og bare en av gjerningsmennene ble tatt i live.

Les: Dødsdømt etter Mumbai-bomber

Les også: Frykter nye angrep

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt