Hopp til innhold

De pårørende nekter Malaysia å skrive ut dødsattester

Familiene til de savnede fra MH370 sier det er for tidlig å erklære passasjerene døde når man fremdeles ikke har bevis for at det har skjedd en flystyrt i det hele tatt.

MH370

En kinesisk mann som hadde sin sønn om bord på MH370 krever svar fra den malaysiske regjeringen under et møte søndag. Familiene mener at Malaysia ikke har noen rett til å erklære deres kjære for døde.

Foto: WANG ZHAO / Afp

En uttalelse fra malaysiske myndigheter om at de vurderer å skrive ut dødsattester for passasjerene om bord det savnede flyet fra Malaysian Airlines har satt sinnene i kok hos familiene.

I en uttalelse fra «United Families of MH370 group» tirsdag sier de at regjeringen ikke har noen rett til å erklære deres kjære for død uten bevis.

– Vi, familiene til MH370, mener at inntil man har klare bevis for at flyet styrtet og ingen overlevde, har Malaysia ingen rett til å forsøke å gjennom å skrive ut dødsattester og gi erstatninger, heter det i uttalelsen.

De pårørende krever også en revurdering av satellittdata som Malaysia hevder tilsier at flyet styrtet i Indiahavet.

«VI ER I HARNISK!»

De anklager malaysiske myndigheter for å leke en pinefull «katt og mus»-lek med skjebnen til deres kjære.

MH370

De pårørende er langt fra fornøyd med opplysningene de får fra Malaysia og mener landets regjering holder tilbake opplysninger.

Foto: JASON LEE / Reuters

«VI ER I HARNISK, FORTVILELSE OG SJOKK!» Står det skrevet med store bokstaver i familienes uttalelse.

Det var totalt 239 mennesker om bord på MH370 på vei fra Kuala Lumpur til Beijing. 227 var passasjerer og 12 var besetningsmedlemmer.

Passasjerlisten er fordelt på en rekke nasjonaliteter: 154 fra Kina og Taiwan, 38 fra Malaysia, syv fra Indonesia, seks fra Australia, fem fra India, fire fra Frankrike, tre amerikanere, to fra New Zealand, Ukraina og Canada, og enhver fra Russland og Nederland. To av passasjerenes nasjonalitet er ikke kjent.

Nedslående

Regjeringen i Malaysia nekter for at de holder tilbake informasjon og sier satellittbildene tilsier at flyet faktisk styrtet i Indiahavet, men til tross for intensiv søk i området har ingenting blitt funnet.

26 land har deltatt i det som er tidenes største og dyreste leteaksjon, og det er gjort en rekke observasjoner av gjenstander i havet, samtidig som alle signaler og spor på bakken er undersøkt.

Likevel har resultatene vært nedslående, og mange av de pårørende har vært rasende på både myndighetene og flyselskapet fordi de mener de ikke får nok informasjon.

– Under møtet på søndag ble ikke et eneste av våre spørsmål besvart, sier familiene i uttalelsen.

SISTE NYTT

Siste nytt