Fortsatt ingen spor etter savnet fly

Undervannssøket etter det savnede Malaysia Airlines-flyet i Indiahavet avsluttes i løpet av neste uke, opplyser malaysiske myndigheter.

Australia Malaysia Plane

En miniubåt er satt inn i søket etter det savnede flyet. Ubåten kartlegger den mer en 4000 meter dype havbunnen vest for Australia.

Foto: Lt. Kelli Lunt / Ap

Miniubåten har til nå gjennomført seks søk, men har så langt ikke funnet noen spor etter flyet.

Søket skjer innenfor en radius på 10 kilometer rundt stedet der det for halvannen uke siden ble registrert det som antas å ha vært et signal fra flyets svarte bokser.

En sonar skanner nå havbunnen etter flyet, og vil i løpet av de neste fem til syv dagene være ferdig med det aktuelle området. Søket skjer ved hjelp av en miniubåt som er utlånt fra den amerikanske marinen.

Hishammuddin Hussein

Malaysias samferdselsminister Hishammuddin Hussein oppfordrer folk å be for at letemannaskapene finne noe de neste dagene.

Foto: Vincent Thian / Ap

Kritisk fase

De fem siste dagene har den amerikanske marinen kartlagt et område på 133 kvadratkilometer.

Samtidig deltar 11 fly og 12 skip i søket etter vrakdeler på havoverflaten.

Malaysias samferdselsminister Hishammuddin Hussein sier det er viktig å fortsette å ha fokus på søket etter flyet.

– Søket lørdag og søndag er kritisk for arbeidet med å finne flyet. Jeg oppfordrer alle rundt om i verden til å be for at vi finner noe de neste par dagene, sier han.

Boeing 777-flyet forsvant 8. mars mens det var på vei fra Kuala Lumpur til Beijing. Det var 239 mennesker om bord i flyet.

SISTE NYTT

Siste nytt