NRK Meny
Normal

Falske meldinger om skudd i Malmø

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

MALMØ/OSLO (NRK) Natt til tirsdag ble det igjen meldt om skyting i Malmø.

Helge Carlsen i Malmö
Foto: NRK

Rundt klokken 03 i natt fikk politiet melding om at en person hørte skudd i bydelen Katrinelund.

Har ikke funnet spor av skyting

Polititalsmann Calle Persson opplyser at en mann har meldt fra om at han ble beskutt. Men ingen vitner som politiet har snakket med har hørt noe som kan minne om skyting på stedet.

Skuddhullet i balkongdøra i Malmø

Pistolmannen i Malmø skjøt hull i denne balkongdøren.

Foto: Helge Carlsen / NRK

– Vi kan ikke slå fast at det har blitt skutt, opplyser Persson til den svenske avisen Expressen.

Mannen fortalte politiet at han ble beskutt i nærheten av en biljardhall, og at han forsvant så fort han kunne fra området etterpå. Politiet tok mannen med tilbake for å gjøre hundesøket.

– Det er ikke så rart når vi vet hvordan situasjonen er nå. Det er klart at folk blir redde og melder fra om de tror de blir beskutt. Men i dette tilfellet har vi ikke funnet noe som kan tyde på at det ble løsnet skutt, opplyser polititalsmann Charley Nilsson til Skånska Dagbladet.

Politiet kommer til å undersøke stedet på nytt i løpet av tirsdagen.

Skyting med startpistol

I løpet av natten ble det også meldt til politiet om skudd et annet sted i Malmø. Politiet fant fire tomme hylser ved en nærbutikk, etter at flere personer meldte om skyting.

Sivilpoliti i Malmø

Politiet i Malmø var 40 personer ekstra på jobb i helgen.

Foto: Helge Carlsen / NRK

Da politiet kom til stedet var det mange ungdommer der, men ifølge Persson tilhører hylsene som ble funnet på stedet, en startpistol, ikke et skarpt våpen.

Gjerningsmannen mellom 20 og 40 år gammel

Politiet i Skåne opplyste i natt at jakten på gjerningsmannen trappes opp. I helgen var det rundt 40 politifolk mer enn normalt på jobb , fordelt rundt på områdene som regnes som mest sannsynlige at gjerningsmannen kan slå til på.

På spanings- og etterforskningssiden er det omtrent 15 politifolk involvert. Nå får denne delen av arbeidet tilført flere ressurser.

Det svenske politiet har også en egen ekspertgruppe som jobber med å finne profilen til gjerningsmannen . Arbeidet er ikke ferdig, men ifølge politiet tyder mye på at det er mann mellom 20 og 40 år gammel som kan stå bak skytingene.

– Men vi må understreke at dette er en arbeidshypotese, og den kan selvsagt være feil, sier Börje Sjöholm ved länskriminalavdelningen.

Politiet vil løse saken selv

Blant annet i den innvandrertette bydelen Rosengård er det satt inn store ressurser, ettersom ofrene til pistolmannen som terroriserer Malmø, har utenlandsk bakgrunn.

NRK snakket i går med innbyggere i bydelen, og de kunne fortelle at de ikke bare var lei av det store politioppbudet. Mangelen på tålmodighet med politiets arbeid har også ført til at gjenger, gjerne personer med bånd til kriminelle miljøer, selv jakter på pistolmannen .

I går ettermiddag opplyste politiet at de ikke ønsker innblanding i politiets arbeid, og at Malmø-innbyggerne bør holde seg unna .

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt