Madeleine-saken: Britisk politi etterlyser nordmenn

Britisk politi ønsker å komme i kontakt med navngitte nordmenn i håp om å komme til bunns i forsvinningssaken av Madeleine.

Madeleien McCann

SAVNET: Madeleine McCann har vært forsvunnet siden 3. mai 2007. Hun ble bortført fra familiens feriested i Praia da Luz sør i Portugal.

Foto: Ap

Britisk politi har vært i kontakt med norske myndigheter i håp om å få hjelp med å oppklare Madeleine-saken.

NRK.no kjenner til at Metropolitan Police i løpet av oktober har henvendt seg til Norge og ønsker å komme i kontakt med navngitte personer de mener skal ha oppholdt seg i området hvor Madeleine forsvant.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

Søker hjelp i hele verden

Det var VG som først fortalte at britene hadde kontaktet Kripos, noe NRK.no også får bekreftet.

– Jeg kan si at norsk politi er blitt kontaktet av britene med anmodning om bistand i Madeleine-saken. Det er alt jeg kan si. Resten må de selv svare for, opplyser kommunikasjonssjef i Kripos Anne Sandal til NRK.no.

Britain Missing Girl Madeleine McCann 2

ANTATT UTSEENDE: Med avansert teknologi er Madeleines utseende blitt konstruert slik de antar hun ser ut i dag, som 10 åring.

Foto: Teri Blythe / Ap

3. mai 2007 forsvant Madeleine McCann fra familiens feriested i feriebyen Praia da Luz på Algarvekysten i Sør-Portugal. Etter at BBC, i TV-programmet Crimewatch, omtalte og rekonstruerte Madeleine-saken mandag kveld har det kommet inn konkrete tips på navngitte personer som kan stå bak forsvinningen.

Britisk politi har for alvor trappet opp etterforskningen igjen og har sendt en anmodning om bistand til land i hele verden.

– Vi har vært i kontakt med 31 land over hele verden og søkt om bistand fra de respektive myndighetene. Norge er ett av disse landene, bekrefter pressetalsmann Richard Jones i Metropolitan Police til NRK.no.

Les også: Politiet har fått et navn på den etterlyste i Madeleine-saken

Les også: – Jeg tror det er en mulighet for at Madeleine er i live

Les også: Nye spor i Madeleine-forsvinningen

Han opplyser om at de har konkrete navn på personer de ønsker å komme i kontakt med, men at ingen av dem er mistenkt for selve forsvinningen.

– Vi ønsker bare å snakke med dem for å få et bredest mulig bilde av saken. Vi ønsker å belyse den så godt som overhodet mulig.

Flest europeere

Madeleine-mistenkt

ETTERLYST: Ut ifra vitnebeskrivelser har britisk politi gått ut med denne fantomtegningen av den antatte gjerningsmannen. Ingen nordmenn er mistenkt for noe straffbart i saken.

Foto: HANDOUT / Reuters

Etter det NRK.no kjenner til ønsker britisk politi hjelp fra norske myndigheter til å komme i kontakt med noen ukjente personer. Men britene skal ha telefonnumre tilhørende nordmenn de mener «kan være interessante».

– Kan dere ikke ringe personene selv?

– Det er best at myndighetene i de respektive landene tar seg av den innledende kontakten. Vi ønsker å snakke med alle personer som har brukt telefon i det aktuelle området i tidspunktet rundt forsvinningen. Det er alt jeg kan si, forteller Jones.

Han vil ikke si noe om hvor mange nordmenn de ønsker å komme i kontakt med. Heller ikke Kripos ønsker å si noe om dette.

SISTE NYTT

Siste nytt