– Jeg tror det er en mulighet for at Madeleine er i live

En ny gjennomgang av bevismaterialet har ført til at etterforskningen rundt bortføringen av Madeleine McCann er gjenåpnet. Politiet jakter nå på 38 mistenkte personer.

Madeleine McCann, 3 år

Britiske Madeleine McCann forsvant sporløst i 2007, like før sin fireårsdag.

Foto: Anonymous / AP

Britisk politi har gjenåpnet forsvinningssaken fra 2007 etter en grundig gjennomgang av bevismaterialet i saken.

Det er tidligere varslet at gjennomgangen har ført til nye spor.

Jobbet i to år

– Jeg tror det er en mulighet for at Madeleine er i live, sier sjefinspektør Andy Redwood hos Metropolitan-politiet i London.

Han har ledet gruppa som i to år har gått igjennom alt materialet fra Portugal, der hun forsvant, og blant annet informasjon fra hele sju privatetterforskere hyret inn av Madeleines foreldre Kate og Gerry McCann.

– Gjennomgangen har gitt oss nye tanker og teorier, nytt bevis og nye vitner. Det har gitt framskritt i jakten etter Madeleine. Det som startet som en gjennomgang har nå blitt til en skikkelig etterforskning, sier Redwood til britiske The Guardian.

38 mistenkte

Politiet har nå fått 38 nye potensielle mistenkte i saken. De stammer fra fem forskjellige land og blir omtalt som «personer av interesse»

12 av disse er britiske statsborgere som er bosatt i enten Storbritannia eller Portugal

Seks år etter at Madeleine forsvant har det britiske politiet på ny sendt en begjæring til portugisiske myndigheter om assistanse i etterforskningen.

Så fort det blir godkjent satser Metropolitan-politiet på å ha base i Portugal under resten av etterforskningen.

Foreldrene: – Stort steg framover

Etterforskerne har også opprettet kontakt med politi og myndigheter i tre andre europeiske land der potensielle mistenkte personer oppholder seg. De vil be om fremtidig assistanse i behandling av rettslige begjæringer og ved eventuelle pågripelser.

Jentas foreldre er svært glade for at britisk politi nå gjenopptar etterforskningen av datterens forsvinning.

– Kate og Gerry ønsker politiets fokusskifte hjertelig velkommen. De ser på dette som et stort steg framover i arbeidet med å oppklare saken. De håper at dette vil føre til at Madeleines kidnapper blir stilt til ansvar, sier talsmannen for McCann-ekteparet, Clarence Mitchell til avisa The Guardian.

Kate McCann, Gerry McCann

Den savnede jentas foreldre, Kate og Gerry McCann, viste i 2012 frem et nytt dataanimert bilde som viste hvordan datteren ville ha sett ut da, ni år gammel.

Foto: Sang Tan / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt