NRK Meny
Normal

Politiet har fått et navn på den etterlyste i Madeleine-saken

LONDON/OSLO (NRK.no): Gjennom tips fra publikum mener britisk politi de i kveld har fått et navn på mannen de har etterlyst gjennom to forskjellige fantom-tegninger.

Den mistenkte mannen i Madeleine McCann-saken

Disse bildene viser to tegninger av mannen politiet ønsker å komme i kontakt med i forbindelse med Madeleines forsvinning. Bildene er tegnet på bakgrunn av to ulike vitneforklaringer, noe som forklarer ulikheten.

Foto: - / Afp

Mannen ble sett bærende på et lite barn den kvelden Madeleine McCann forsvant. To innringere, uavhengig av hverandre, ga samme navnet til politiet ut i fra rekonstruksjon og tegninger tirsdag kveld.

Grunnen er at BBC-programmet Crimewatch i kveld viste en 25 minutter lang rekonstruksjon av den fatale kvelden 3. mai 2007.

Det var da Madeleine McCann forsvant sporløst fra soverommet til familien, i et feriekompleks i Portugal, mens foreldrene spiste middag med venner bare 50 meter unna. Få dager etter ville hun fylt fire år.

En tidligere observasjon av en mann som ble sett bærende på et barn rett ved parets leilighet like etter klokken 21, er nå sjekket ut av saken. Politiet har snakket med mannen, som bar på sitt eget barn.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Rekonstruksjon

Bilder av rekonstruksjonen som ble sendt på BBC. Jenta på bildet ser ut slik politiet mener Madeleine så ut da hun forsvant.

Foto: HANDOUT / Reuters

Ny observasjon

Nå er det mannen fra fantomtegningene, som ble frigitt sent mandag kveld, politiet vil snakke med. Mannen beskrives som hvit, mellom 20 og 40 år gammel, normalt bygget og av middels høyde, Han har kort brunt hår og er glattbarbert.

Et irsk par har fortalt at de observerte ham, bærende på et lite barn rundt klokken 22, altså langt senere enn de tidligere observasjonene.

Jenta var ifølge paret i dyp søvn, og tre fire år gammel, skriver The Sun. Jenta paret skal ha sett hadde lys, «britisk» hud, blondt skulderlangt hår og en lys eller rosa pyjamas, lik den Madeleine hadde da hun forsvant.

To forskjellige vitner ga hver sitt signalement av mannen, som har resultert i de to forskjellige fantomtengingene.

I løpet av det timelange programmet, ringte to personer inn, uavhengig av hverandre, med det samme navnet. Mannen skal ha snakket tysk, eller et språk som hørtes ut som tysk.

– Vi er håpefulle og optimistiske, sa Madeleines far, Jerry McCann etter at programmet ble sendt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kate McCann, Gerry McCann

Madeleine McCanns foreldre, Kate og Gerry, sier de er håpefulle i kjølvannet av de nye opplysningene.

Foto: Sang Tan / Ap

– Snakket tysk

Sjefetterforsker Andy Redwood i det britiske politiet, sier de har fått inn store mengder interessante tips etter kveldens rekonstruksjon, både fra folk som var på ferie samtidig som McCann familien, men også andre.

Rekonstruksjonen skal også vises i Tyskland og Nederland de nærmeste dagene. Mange turister fra disse to landene var også ved Algarve-kysten i Portugal på samme tid som McCann-familien.

I tillegg ønsker politiet opplysninger om en mørkhåret mann som angivelig samlet inn penger til veldedighet i det samme området. Han ble beskrevet som pågående, og var sett av flere turister i området.

Politiet har fått inn vitneobservasjoner på to lyshårede menn som snakket høylytt til hverandre sent på kvelden, men som trakk seg unna da et vitne nærmet seg. Disse er ikke sjekket ut av saken, og politiet håper derfor å komme i kontakt med de to.

Gjennomgår saken på nytt

Portugisisk politi henla saken i 2008, mens britisk politi de siste årene har gjennomgått hele saken på nytt.

I forrige uke sa britisk politi at analyser av mobildata fra tusenvis av mennesker som var på ferieanlegget Praia da Luz på det tidspunktet Madeleine forsvant, kan gi nye ledetråder.

Etterforskerne har avhørt 442 personer i løpet av de siste årene og har identifisert 41 mulige mistenkte personer, selv om ingen ennå er pågrepet.

Madeleien McCann

Madeleine McCann forsvant fra Praia da Luz i Portugal i 2007. Siden har saken vært et mysterie for portugisisk og engelsk politi.

Foto: Ap

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt