Hopp til innhold

Nye spor i Madeleine-forsvinningen

Det britiske politiet har identifisert flere nye navngitte personer de ønsker å snakke med i forbindelse med at Madeleine McCann forsvant for seks år siden.

Madeleine McCann, 3 år

FORSVANT: Den engelske jenta Madelein McCann forsvant fra familiens ferieleilighet i Algarve i Portugal 3. mai 2007.

Foto: Anonymous / AP

Ifølge Sky News har Scotland Yard laget en liste over «interessante personer» som de ønsker å snakke med etter med en gjennomgang av saken, som startet for to år siden.

Madeleine McCann noen måneder før hun forsvant.

Madeleine kun noen måneder før hun forsvant.

– Det er flere enn en håndfull interessante personer som kan undersøkes nærmere, selv om det bare kan være snakk om å sjekke dem ut av saken, sier etterforskningssjef Hamish Campbell til Sky News.

Formålet med gjennomgangen var å se på forsvinningen med nye øyne i håp om å finne ut hva som skjedde med den engelske jenta som forsvant fra familiens ferieleilighet i Algarve i Portugal 3. mai 2007, da hun var tre år gammel.

Scotland Yards granskning tar utgangspunkt i etterforskningsmaterialet som det portugisiske politiet samlet inn.

Foreldrene lenge mistenkte i saken

Foreldrene hadde lagt Madeleine og søsknene hennes for natta, og var på en restaurant omkring 50 meter fra der de sov. Da de kom tilbake, oppdaget de at datteren var borte fra soverommet i førsteetasje.

Foreldrene var lenge mistenkt i saken, men ifølge portugisiske aviser har politiet ikke nok beviser til å kunne reise tiltale mot dem. Foreldrene har hele tiden hevdet at Madeleine har blitt bortført.

Saken fikk stor oppmerksomhet verden over. Portugals håndtering av etterforskningen fikk også sterk kritikk. Så langt har den portugisiske påtalemyndigheten avvist at det er grunnlag for å etterforske saken på nytt.

SISTE NYTT

Siste nytt

BBC-reporter Ed Lawrence arrestert under demonstrasjoner i Shanghai

FN ber Kina respektere retten til fredelige protester

FN oppfordrer Kina til å respektere retten til fredelige protester etter demonstrasjonene i landet de siste dagene. Søndag ble en BBC-journalist pågrepet av kinesisk politi under demonstrasjoner i Shanghai.