Edward Snowden kritiserer Russland

Den amerikanske varsleren Edward Snowden går til angrep mot landet som beskytter ham.

Edward Snowden

UT MOT RUSSLAND: Edward Snowden hevder Russland har hacket amerikanske sikkerhetsnettverk.

Foto: Glenn Greenwald,Laura Poitras / Ap

I et intervju med Financial Times sier Snowden at «Moskva går for langt, med metoder som er unødvendige og kostbare, i å overvåke sine borgere på nett».

Kritikken kommer til tross for at han har hatt politisk asyl i Russland siden han flyktet fra USA i 2013. Hans kritiske uttalelser om sitt nye hjemland har ført til at mange som bryr seg om ham, har bedt ham om å holde kjeft, ifølge International Business Times.

Kan ikke løse problemene

Snowden innrømmer i intervjuet at han ikke kan løse problemene Russland har når det kommer til menneskerettigheter.

– Min største prioritet er å fikse mitt eget hjemland først. Det er de jeg skylder min lojalitet. Selv om sjansene er små for at det vil gjøre en forskjell, vil det kanskje hjelpe, sier han.

Snowden mener flere land har fått overvåkingslover som har gått for langt. Han trekker fram Frankrike og Storbritannia som ytterligere eksempler.

Den tidligere konsulenten for sikkerhetsmyndigheten National Security Agency (NSA) lekket i 2013 ut hemmelige dokumenter som viser at USA driver utstrakt overvåking. Deretter forlot han landet og endte til slutt opp i Russland. Han risikerer opptil 30 års fengsel dersom han vender hjem.

Edward Snowden sier han ikke angrer på at han avslørte USAs massive overvåkning.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt