Hopp til innhold

Demokratene saksøker Russland, Trump-kampanje og Wikileaks

Demokratene saksøker Russland, Donald Trumps valgkampapparat og Wikileaks med anklager om at de samarbeidet om å påvirke valget, melder Washington Post.

Democrats Message Quotes

Partileder i det demokratiske partiet i USA, Tom Perez, står bak søksmålet.

Foto: Branden Camp / AP

Søksmålet mot den russiske regjeringen, den amerikanske presidentens valgkamporganisasjon og Wikileaks er levert inn til en føderal distriktsdomstol på Manhattan, skriver avisa fredag.

I søksmålet hevdes det at ledende personer i Trumps valgkampstab i hemmelighet samarbeidet med Russlands regjering og dens militære etterretningstjeneste for å svekke Demokratenes kandidat Hillary Clinton og hjelpe Trump. Påstanden er at dette skjedde gjennom hacking av Det demokratiske partis dataservere og spredning av materiale som ble funnet der.

– Under presidentvalget i 2016 iverksatte Russland et gjennomført angrep på vårt demokrati, og de fant en villig og aktiv partner i Donald Trumps valgkamp, heter det i en uttalelse fra partileder Tom Perez.

I søksmålet krever partiet flere millioner dollar i kompensasjon for skadene de mener er påført partiet.

Trump har gjentatte ganger benektet at det fantes noen hemmelig sammensvergelse mellom hans valgkampstab og Russland.

– Tomt snakk fra USA

I februar ble 13 russere tiltalt for innblanding i det amerikanske presidentvalget i 2016.

Tre av de navngitte russerne er tiltalt for sammensvergelse for å begå datakriminalitet og økonomisk kriminalitet, mens fem er anklaget for identitetstyveri. Ifølge tiltalen ble amerikanske dataservere og datanettverk brukt for å skjule den russiske opprinnelsen til den ulovlige aktiviteten.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov har flere ganger avvist anklagene om russisk innblanding i det amerikanske presidentvalget. Han mener det er «tomt snakk» fra USA.

SISTE NYTT

Siste nytt