Lanserer dataspill inspirert av drapet på bin Laden

Under en uke etter at terrorlederen ble drept av amerikanske spesialstyrker, er det lansert et dataspill hvor brukerne kan gjenoppleve operasjonen.

Video 9bcaab96-fdc6-43a8-9304-ac411f446fee.jpg

NETT-TV: Målet med spillet er å drepe bin Laden, samle etterretning og stikke av med liket.

Det er dataspillselskapet Kuma Reality Games som står bak spillet hvor du går inn i rollen som amerikanske Navy Seal-soldat på oppdrag for å drepe Osama bin Laden.

Gjenskaper virkeligheten

Siden 2004 har selskapet månedlig gitt ut nye episoder til spillet Kuma\War. Felles for alle episodene er at de er basert på virkelige krigshendelser og operasjoner.

Spillerne har tidligere kunnet gjenoppleve pågripelsen av Saddam Hussein, og i den aller første utgaven av spillet var det drapet på Husseins sønner Uday og Qusay som var tema.

Selskapet hevder på sine nettsider at spillene utvikles i samarbeid med den amerikanske hæren og soldater som har kommet hjem fra krigen.

Oppdrag: Drep bin Laden

Episode 107 av spillet har fått navnet «The Death of bin Laden», og spillerne har her fem minutter på seg til å gjennomføre operasjonen.

Foruten å spore opp bin Laden selv og drepe ham, må du også samle etteretningsoperasjon og flykte fra villaen med bin Ladens lik.

I tillegg må spilleren sprenge det styrtede militærhelikopteret som befinner seg i bakgården.

Ifølge selskapet har over 20 millioner mennesker lastet ned gratisspillet siden oppstarten i 2004.

SISTE NYTT

Siste nytt