Hopp til innhold

Clinton: – Trump er en gave for IS

Under en pressekonferanse torsdag refererte Hillary Clinton til en artikkel som sier at høytstående ledere i terrorgruppen IS håper at Donald Trump vinner presidentvalget i november, fordi det kommer til å motivere flere jihadister.

Clinton sier en en sikkerhetseksperten Matt Olson en artikkel hevder IS ønsker Trump som president.

Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton sier ledere i terrorgruppen IS «heier» på den republikanske presidentkandidaten Donald Trump.

Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton refererte torsdag til Time-artikkelen av Matt Olsen, tidligere direktør for National Counterterrorism Center, hvor han påstår at IS «heier» og ber for at Trump blir president. Det melder blant annet avisen The Telegraph.

– Han siterte IS' talspersoner som heiet på Donald Trump fordi Trump har gjort islam og muslimer til en del av sin kampanje, og Olsen argumenterer for at jihadister ser på dette som en stor gave. De sier «Åh, vær så snill Allah, gjør Trump til president i USA», sa Clinton.

– Motiverer jihadister

– De støtter Donald Trump, de håper Allah leverer USA til Trump. De håper at han blir president fordi det vil gi mer motivasjon til jihadister. Trump har fornærmet muslimer, og er en som sier at han ikke vil la muslimer komme til landet vårt. Det er en gave til IS, sa Clinton.

Clinton møtte pressen foran flyet sitt i White Plains i delstaten New York torsdag. Hun snakket blant annet for israelsk TV, og Midtøsten-konflikten var et tema.

– Så jeg er ikke interessert i å gi hjelp og støtte til IS' onde ambisjoner. Jeg vil beseire dem. Jeg vil avslutte deres terrorhandlinger. Jeg vil ikke at de skal føle at de kan få flere sympatisører på grunn av vår politikk, sier Clinton, ifølge The Telegraph.

Mener Trumps hyllest til Putin er skremmende

Onsdag skrøt Donald Trump av lederegenskapene til Russlands president Vladimir Putin.

– Det er et helt annet system, og et system jeg ikke liker. Men innenfor dette systemet har Putin vært en leder, og det i langt sterkere grad enn vår egen president har vært en leder, sa Trump onsdag.

Hillary Clinton tok dette opp på pressekonferansen torsdag. Hun mener Trumps hyllest til Putin er skremmende. Påstanden er «ikke bare upatriotisk og en fornærmelse overfor vårt lands folk, samt vår øverstkommanderende, den er skremmende», sa Clinton.

– Samtlige republikanere som innehar eller søker offentlige poster, bør spørres om de er enig i disse utsagnene fra Donald Trump, sa Clinton.

Vil jakte IS-lederen

Like før hun gikk om bord i flyet, refererte hun igjen til Time-artikkelen og sa hun ville prioritere å jakte IS-lederen, på samme måte som president Barack Obama gikk etter Al-Qaidas leder.

– Vi bør gjøre det til en topprioritet å jakte lederen av IS, Abu Bakr al-Baghdadi og straffe ham, akkurat slik vi gjorde med Osama bin Laden. Jeg tror det vil sende en beskjed om at ingen kan regissere eller inspirere til angrep mot USA uten å slippe unna, sier Clinton.

SISTE NYTT

Siste nytt