Nå leder Trump på ny meningsmåling

Donald Trump med knapp ledelse over Hillary Clinton, ifølge ny meningsmåling utført for CNN.

Donald

Donald Trump har sikret seg en knapp ledelse på Hillary Clinton i den amerikanske presidentvalgkampen, viser to ferske meningsmålinger.

Foto: MIKE SEGAR / Reuters

I en ny nasjonal meningsmåling gjort for CNN leder den republikanske kandidaten Donald Trump over Hillary Clinton med 45 prosent mot 43 prosent.

To prosent flere ønsker dermed Donald Trump som neste president i USA. Dette betyr at Trump kan ha tatt igjen mye av det store forspranget Clinton hadde etter partilandsmøtene i sommer.

Clintons forsprang i valgkampen er svekket til tross for en utfordrende måned for Trump hvor han har mottatt kritikk for sin valkampstrategi, han har gjennomført flere utskiftninger i valgkampstaben, og opplevd at flere mektige republikanere har vendt ham ryggen og gitt sin støtte til Clinton.

Ifølge meningsmålingen svarer fortsatt flertallet at de tror Clinton kommer til å råde i november, 59 prosent av de spurte mener hun vil få 270 valgmenn, mens 34 prosent av de spurte tror Trump har en bedre sjanse til å vinne.

Donald Trump med knapp ledelse over Hillary Clinton, ifølge ny meningsmåling utført for CNN.

Gifte kvinner snur ryggen til Clinton

CNN-målingen viser at de to presidentkandidatene henter støtte i forskjellige velgergrupper.

Flest kvinner stemmer på Clinton, 53 prosent mot 38 prosent, mens Trump har et større forsprang blant menn, 54 prosent mot Clintons 32.

Blant kvinner er det flest ugifte kvinner som støtter Clinton, ifølge CNN. 73 prosent av ugifte kvinner gir sin stemme til Clinton, men kun 36 prosent av gifte kvinner gjør det samme.

Flest unge velgere under 45 år støtter Clinton med 54 prosent mot 29, mens flest eldre støtter Trump, 54 mot 39 prosent.

Valgkampen startet formelt

Mandag denne uken, som var arbeidernes dag, er tradisjonelt starten på den amerikanske valgkampen. Nå blir det presidentdueller og trolig et rått kjør fram mot valget 8. november.

Clinton har hittil i valgkampen hatt et forsprang på Trump, og rett etter demokratenes landsmøte var forspranget oppe i 8 prosentpoeng.

I august tok Trump innpå Clinton i en måling USC utførte for Los Angeles Times, da fikk Clinton 45 prosents oppslutning mot Trumps 43.

Trump kan ha fått uttelling for å ha en tydeligere kampanje, han har brukt mye penger på reklame og har stadig kraftige angrep mot Hillary Clinton.

En sammenstilling av de ni siste landsomfattende meningsmålingene i USA, gjennomført av nettstedet RealClearPolitics , gir fortsatt Clinton et forsprang, med 46,2 prosent mot Trumps 42,9 prosent, skriver NTB.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt