Protester i Barcelona 18. okt 2019
Foto: Emilio Morenatti / Scanpix

Catalonia

Oppsummert

Det har vært store protester i Barcelona etter at flere tidligere uavhengighetspolitikere ble dømt til lange fengselsstraffer 14. oktober 2019. Regionforsamlingen i Catalonia stemte for løsrivelse fra Spania i oktober 2017.

 • Sivil ulydighet i Barcelona

  Tungt bevæpnet politi brøt i kveld opp en stor demonstrasjon i Barcelona. Det er ikke meldt om skadde eller arresterte. Demonstrantene nektet først å fjerne seg, men ble etter hvert drevet ut av sentrumsgatene, melder Reuters.

  Mannlig demonstrant og politi i Barcelona 9. nov. 2019
  Foto: RAFAEL MARCHANTE / NTB Scanpix
 • Stor demonstrasjon i Barcelona

  Hundretusenvis av katalanarar demonstrerte i Barcelona laurdag. Dei protesterte mot fengselsstraffene mot ni politikarar, som jobbar for at regionen Catalonia skal lausrive seg frå Spania. Søndag er det venta ein motdemonstrasjon, melder BBC.

 • Nye demonstrasjoner i Barcelona

  Demonstrasjonene i Catalonia har snart vart i en uke. Søndag samlet både separatister og deres motstandere seg på nytt i Barcelona, men det gikk rolig for seg.

  Spain Catalonia
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Protest-branner i Barcelonas gater

  I Barcelona fortsetter protestene mot at ni katalanske politikere er idømt lange fengselsstraffer. Tidligere lørdag var det fredelige sitt-ned-aksjoner, men i natt har maskerte personer tent en rekke branner på den berømte gata La Rambla i sentrum.

  Brennende bål i Barcelona
  Foto: JUAN MEDINA

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no