Protester i Barcelona 18. okt 2019
Foto: Emilio Morenatti / Scanpix

Catalonia

Oppsummert

Forholdet mellom spanske myndigheter og de regionale myndigheten i Catalonia har vært svært anspent at regionen holdt en ulovlig folkeavstemning om løsrivelse fra Spania i 2017. Flere uavhengighetspolitikere ble dømt til lange fengselsstraffer.

 • Bes om å overholde nedstengningen

  Presidenten i Catalonia i Spania ber innbyggerne i Lleida følge oppfordringen om å holde seg hjemme, på grunn av koronasmitten i området. Tidligere mandag vedtok en lokal domstol å oppheve nedstengningen, noe president Quim Torra ikke anerkjenner.

 • Opphever nedstengning i Catalonia

  En lokal domstol i Catalonia i Spania opphever nedstengningen av et område i den koronarammede regionen, hvor 200.000 mennesker har vært sperret av. I helgen strammet helsemyndighetene grepet, men nå er nedstengningen opphevet. Avgjørelsen kan ankes.

 • Møter Catalonias regionpresident

  Spanias statsminister Pedro Sanchez opplyser mandag at han planlegger å møte Catalonias regionpresident Quim Torra i starten av februar. Møtet er en del av et forsøk på å finne en løsning på den verste politiske krisen i Spania i flere tiår.

 • Vurderer immunitet til separatistar

  EU-parlamentet skal vurdere begjeringa frå Spania om å oppheve immuniteten for dei to separatistane Carles Puidgemont og Toni Comín. Spania har utstedt arrestordre på dei to. Dei lever no i eksil i Belgia etter dei blei etterlyste i Spania.

 • Løslater ikke katalansk politiker

  Den katalanske politikeren Oriol Junqueras løslates ikke, har Spanias høyesterett bestemt. Junqueras ble forsøkt løslatt midlertidig på grunn av at han som EU-politiker skal ha rett på immunitet, men retten vil ikke anerkjenne Junqueras immunitet.

Kraftige sammenstøt mellom politi og demonstranter etter dom mot katalanske politikere

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no