NRK Meny
Normal

Ber om samfunnsstraff for Pistorius

Forsvarerne til Oscar Pistorius, som er funnet skyldig i uaktsomt drap på kjæresten, ber om at han dømmes til samfunnsstraff. Aktoratet ber derimot om ti år fengsel for friidrettsstjernen. Endelig dom er ventet neste tirsdag.

SAFRICA-TRIAL-PISTORIUS

Oscar Pistorius måtte nok en gang møte i retten i dag. PÅ tirsdag vil han få sin endelige dom. Hans forsvarere ber om samfunnsstraff, mens aktoratet ber om ti års fengsel.

Foto: MUJAHID SAFODIEN / Afp

Under fredags høringen om straffeutmålingen, som har pågått siden mandag, ba forsvarene til idrettsstjernen om at han slipper fengsel.

Det sørafrikanske aktoratet ber på sin side om at Pistorius får 10 år fengselsstraff, og har dermed kommet til en helt annen slutning enn friidrettsutøverens forsvarere.

Forsvareren Barry Roux argumenterte i sin avsluttende prosedyre for at sørafrikaneren ikke bør bli sendt i fengsel, og sa at Pistorius allerede har lidd nok etter å ha drept Reeva Steenkamp.

I sitt sluttinnlegg sa han at Pistorius er blakk etter en lang rettssak.

– Han er ikke bare blakk, men også nedbrutt. Se hva som har skjedd med denne mannen som en gang var på vei opp, sa forsvareren.

I september ble han frifunnet for overlagt og forsettlig drap på Reeva Steenkamp. Men dommeren mente han utvilsomt handlet uaktsomt da han skjøt og drepte sin 29-årige modellkjæreste med fire skudd gjennom en dør i sitt hjem i Pretoria 14. november i fjor.

– Ble et offer

Roux sier sprinteren, som har amputert begge beina, handlet i en tilstand av sårbarhet og angst, men at han senere har blitt korsfestet av påtalemyndigheten, mediene og i sosiale medier, hvor han har blitt stemplet som en «kaldblodig morder».

– Den anklagede ble et offer, sa Roux, som legger til at han aldri har sett et mer urettferdig angrep på en tiltalt i Sør-Afrika.

Pistorius risikerer alt fra bøter til 15 års fengsel for drapet. Fredag var den femte dagen i høringen om straffeutmålingen.

Roux la vekt på at Pistorius angrer på det han beskriver som en feil.

– Jeg har aldri sett en anklaget person være så knust som han er, sier Roux.

Rettsakens dommer sa under rettsmøtet i dag at en endelig dom i Pistorius-saken vil komme neste tirsdag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt