NRK Meny
Oscar Pistorius
Foto: POOL / Reuters

Oscar Pistorius dømt for drap

Oppsummert

Den sørafrikanske friidrettsstjernen Oscar Pistorius ble dømt for drap på kjæresten Reeva Steenkamp i Pretoria i 2013. I en ankesak i november 2017 fikk han 15 års fengsel, mot 6 år i en lavere rettsinstans.

 • Pistorius fikk doblet straffen

  En ankedomstol i Sør-Afrika har mer enn doblet fengselsstraffen for Oscar Pistorius som er dømt for drap på kjæresten Reva Steenkamp, melder BBC. Pistorius fikk 15 år (minus sonet tid), mot 6 år i en lavere rettsinstans.

 • Drapsdommen mot Pistorius doblet

  En ankedomstol i Sør-Afrika har økt dommen mot Oscar «Blade Runner» Pistorius til fengsel i 13 år og 5 måneder for drapet på kjæresten Reeva Steenkamp i 2013. Den tidligere friidrettsstjernen ble i 2015 dømt til seks års fengsel for drapet.

  Oscar Pistorius i retten 19. august
 • Vil ha strengere straff

  Påtalemyndigheten i Sør-Afrika forsøkte fredag å overbevise landets øverste ankedomstol om at drapsdømte Oscar Pistorius må få strengere straff. – Drap er drap, understreket statsadvokat Andrea Johnson under høringen i domstolen i Bloemfontein.

 • Anker dommen mot Pistorius

  Den sørafrikanske påtalemyndigheten anker dommen mot den tidligere idrettsstjernen Oscar Pistorius som i juli ble dømt til seks års fengsel for drapet på kjæresten Reeva Steenkamp. Dommen er «sjokkerende mild» heter det fra påtalemyndigheten.

Rettens kjennelse
DIREKTE: Straffeutmåling i Pistorius-saken i Sør-Afrika
Direkte fra rettsalen i Sør-Afrika.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no