NRK Meny
Normal

Angrepet i Kenya: – Vi våknet av en eksplosjon

Studentene våknet med et brak og prøvde å flykte i pysjen da maskerte og væpnede menn tok seg inn på høyskolen grytidlig i dag.

Angrep på høyskole i Kenya

Både politistyrkene og hæren i Kenya prøver å komme studentene til unnsetning, men så langt er kun 280 av de 215 studentene redegjort for.

Foto: Ap

– Vi lå og sov da vi hørte en kraftig eksplosjon, etterfulgt av skudd, og alle begynte å løpe i sikkerhet, sier Japhet Mwala til AFP.

Det var rundt klokken halv seks i dag tidlig at høyskolen Garissa University College ble angrepet. Gjerningsmennene kastet først eksplosiver ved hovedporten, og stormet så en av de kvinnelige sovesalene.

– Det var forferdelig. Vi løp rundt, og vi var i livsfare, for de skjøt på oss med ekte kuler, sier Augustine Alanga til BBC.

14 er drept og minst 60 såret i det pågående angrepet som den somaliske terrorgruppen Al-Shabaab har tatt ansvaret for.

Flere studenter klarte såvidt å rømme fra islamistgruppa Al Shabaab sitt angrep på Garissa University College i Kenya 2.april.

– Hoppet gjennom gjerdet

– Det var flere som ikke klarte å forlate sovesalen som de væpnede personene gikk til og begynte å skyte mot. Jeg er heldig som er i live, fordi jeg hoppet gjennom gjerdet sammen med flere andre studenter, sier Mwala.

Flere enn 800 studenter, som går på høyskolen, overnatter i sovesalene til Garissa University College, skriver AFP. Høyskolen ligger i utkanten av byen, nordøst i Kenya.

– Jeg sprang naken, vi fikk ikke engang tid til å sette oss inn i hva som foregikk, sier en kvinnelig student, til Reuters.

En annen forteller at hun ikke skjønte hva lyden fra eksplosjonen og skytingen egentlig var.

– Vi trodde det var strømproblemer, sier Katherine, som kun vil oppgi sitt fornavn.

Hun fikk knapt gnidd søvnen ut av øynene før alvoret kom over henne.

– Vi begynte å løpe bort, sier Katherine.

– Ble skutt mens de løp

Flere rømte sovesalene sammen og løp til noen jorder i nærheten der de gjemte seg mens skytingen fortsatte.

Rosalind Mugambi forteller at de ble skutt på mens de løp unna, og noen ble såret i flukten.

– Vi så noen blodflekker, og de ble skutt, sier hun.

Det har vært årevis med uro i Garissa, som ligger 15 mil fra grensen til Somalia. Konflikten i nabolandet har drevet flere hundre tusen på flukt, og de bor nå i Dadaab-leirene like i nærheten.

Området er også preget av mye rivalisering, både av politisk og økonomisk art.

Al-Shabaab har fått skylden for flere granatangrep, men det er første gang terrorgruppen har utført et væpnet angrep i byen Garissa.

Studentene skal ha blitt skilt i to grupper. Ifølge en talsperson fra Al-Shabaab blir kristne studenter holdt tilbake, mens muslimene får slippe fri.

Så langt har innenriksdepartementet oversikt over 280 av de 815 studentene, melder Reuters.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt