Angrepet i Kenya: – Vi våknet av en eksplosjon

Studentene våknet med et brak og prøvde å flykte i pysjen da maskerte og væpnede menn tok seg inn på høyskolen grytidlig i dag.

Angrep på høyskole i Kenya

Både politistyrkene og hæren i Kenya prøver å komme studentene til unnsetning, men så langt er kun 280 av de 215 studentene redegjort for.

Foto: Ap

– Vi lå og sov da vi hørte en kraftig eksplosjon, etterfulgt av skudd, og alle begynte å løpe i sikkerhet, sier Japhet Mwala til AFP.

Det var rundt klokken halv seks i dag tidlig at høyskolen Garissa University College ble angrepet. Gjerningsmennene kastet først eksplosiver ved hovedporten, og stormet så en av de kvinnelige sovesalene.

– Det var forferdelig. Vi løp rundt, og vi var i livsfare, for de skjøt på oss med ekte kuler, sier Augustine Alanga til BBC.

14 er drept og minst 60 såret i det pågående angrepet som den somaliske terrorgruppen Al-Shabaab har tatt ansvaret for.

Flere studenter klarte såvidt å rømme fra islamistgruppa Al Shabaab sitt angrep på Garissa University College i Kenya 2.april.

– Hoppet gjennom gjerdet

– Det var flere som ikke klarte å forlate sovesalen som de væpnede personene gikk til og begynte å skyte mot. Jeg er heldig som er i live, fordi jeg hoppet gjennom gjerdet sammen med flere andre studenter, sier Mwala.

Flere enn 800 studenter, som går på høyskolen, overnatter i sovesalene til Garissa University College, skriver AFP. Høyskolen ligger i utkanten av byen, nordøst i Kenya.

– Jeg sprang naken, vi fikk ikke engang tid til å sette oss inn i hva som foregikk, sier en kvinnelig student, til Reuters.

En annen forteller at hun ikke skjønte hva lyden fra eksplosjonen og skytingen egentlig var.

– Vi trodde det var strømproblemer, sier Katherine, som kun vil oppgi sitt fornavn.

Hun fikk knapt gnidd søvnen ut av øynene før alvoret kom over henne.

– Vi begynte å løpe bort, sier Katherine.

– Ble skutt mens de løp

Flere rømte sovesalene sammen og løp til noen jorder i nærheten der de gjemte seg mens skytingen fortsatte.

Rosalind Mugambi forteller at de ble skutt på mens de løp unna, og noen ble såret i flukten.

– Vi så noen blodflekker, og de ble skutt, sier hun.

Det har vært årevis med uro i Garissa, som ligger 15 mil fra grensen til Somalia. Konflikten i nabolandet har drevet flere hundre tusen på flukt, og de bor nå i Dadaab-leirene like i nærheten.

Området er også preget av mye rivalisering, både av politisk og økonomisk art.

Al-Shabaab har fått skylden for flere granatangrep, men det er første gang terrorgruppen har utført et væpnet angrep i byen Garissa.

Studentene skal ha blitt skilt i to grupper. Ifølge en talsperson fra Al-Shabaab blir kristne studenter holdt tilbake, mens muslimene får slippe fri.

Så langt har innenriksdepartementet oversikt over 280 av de 815 studentene, melder Reuters.

SISTE NYTT

Siste nytt