Full forvirring etter nytt angrep fra Al-Shabaab i Kenya

NAIROBI (NRK): I natt slo Al-Shabaab til bare få mil fra stedet hvor 142 studenter ble massakrert skjærtorsdag. Terrorgruppen hevder å ha drept opp til 25 politifolk i nattens angrep, mens politiet melder om null tap i egne rekker.

Kenya University Attack

Det kenyanske forsvaret rustet opp sin tilstedeværelse i Garissa etter et terrorangrep mot et universitet skjærtorsdag. Her er et par soldater avbildet noen dager etter angrepet. Men nå hevder gruppen at de har gjennomført et nytt angrep i regionen. – Løgn, sier kenyanske myndigheter.

Foto: Ben Curtis / Ap

En landmine stoppet flere politikjøretøyer nær grensen til Somalia, rundt 80 km nord for byen Garissa.

Politiet sendte forsterkninger og det er denne styrken som skal ha blitt utsatt for bakholdsangrepet.

Forvirring

Men meldingene spriker. Innenriksdepartementet hevdet at ingen ble drept, samtidig som presidenten skrev på Twitter at han sørget og ba sammen med familiene til de falne politifolkene.

En kommunikasjonsdirektør har tatt på seg ansvaret for fadesen og meldingen er fjernet.

Laster Twitter-innhold

Al-Shabaab hevder at tallet på drepte politifolk er rundt 20, mens en politikilde hevder at to terrorister ble drept og at de 13 politifolkene som var savnet, har kommet til rette i god behold.

Forvirringen er stor og myndighetens informasjonsavdelinger blir kalt for Babels tårn på Twitter.

Terror der det skulle vært trygt

Myndighetene skal ha satset mye for å øke sikkerheten i Garissa fylke, før nattens angrep. Området er likevel langt fra sikkert, og har siden massakren i påsken vært utsatt for flere angrep fra Al-Shabaab.

I forrige uke gikk terroristene inn i en moske, heiste sitt flagg og ba de bedende om deres støtte. De unnslapp før sikkerhetsstyrkene kom. Dagen etter hadde Al-Shabaab kontroll over en hel kenyansk landsby.

De voldelige islamistene har også gått inn i en annen moske i området, der de ba de troende om å la være å angi sympatisører.

Al-Shabaab lykkes med å rekruttere blant kenyansk ungdom

Denne aksjonen skal ha blitt ledet av Mohamed Kuno, som myndighetene mener var mannen bak massakren på universitetet i Garissa. Det er satt en pris på nærmere to millioner kroner på terroristlederens hode.

Da NRK møtte guvernøren i Garissa dagen etter massakren, sa han at det ble vanskeligere å bekjempe terroristene nå da det var klart at Al-Shabaab hadde fått hjelp fra kenyanske statsborgere.

Senere ble det klart at flere kenyanere var både blant gjerningsmennene, planleggerne og medhjelperne. Al-Shabaab har lyktes i å rekruttere terrorister blant kenyansk ungdom i kampen for å få Kenya til å trekke sine 2000 soldater ut av Somalia. Der er Al-Shabaab tvunget på retrett.

SISTE NYTT

Siste nytt