Amerikanske bombefly fløy over farvannet øst for Nord-Korea

I en maktdemonstrasjon fløy amerikanske bombe- og jagerfly lørdag over det internasjonale luftrommet øst for Nord-Korea, sier USAs forsvarsdepartement.

Two U.S. Air Force B-1B Lancer bombers fly from Guam, into Japanese airspace and over the Korean Peninsula

BOMBEFLY: Luftfartøyene det dreier seg om er et bombefly av typen B-1B Lancer.

Foto: Handout / Reuters

Det opplyser det amerikanske forsvarsdepartementet i en pressemelding lørdag kveld.

– Vi er forberedt på å bruke den fulle bredden av våre militære muligheter til å forsvare USA og våre allierte, heter det i pressemeldingen.

Luftfartøyene det dreier seg om et bombefly av typen B-1B Lancer,.

USA gjør det også klart i pressemeldingen at Nord-Koreas våpenprogrammer utgjør en stor trussel for stillehavsregionen i Asia og hele det internasjonale samfunnet.

Ekstrasending om det som har skjedd

Maktdemonstrasjon

Ifølge Pentagon ble overflyvningen gjort for å demonstrere de mange militære alternativene som er tilgjengelige for president Donald Trump.

– Dette er lengst nord i den demilitariserte sonen noe amerikansk bombe- eller jegerfly har fløyet det 21. århundre, og understreker hvor alvorlig vi ser på den hensynsløse oppførselen til Nord-Korea, sier Pentagon-talskvinne Dana White.

Amerikanske bombefly har fløyet nær den nordkoreanske grensen tidligere også.

Kim Jong-un og Donald Trump

ORDKRIG: Ordkrigen mellom Nord-Korea og USA har hardnet til de siste dagene.

Foto: Saul Loeb Ed Jones / AFP

Bombefly med lang rekkevidde

Det skal ha vært tidligere på dagen lørdag at et amerikansk bombefly av typen B-1B Lancer fløy fra Guam til det internasjonale luftrommet øst for Nord-Korea.

Flyet kalles «The Bone» av produsenten, og er et bombefly med lang rekkevidde.

Samme dag ble det registrert et mindre jordskjelv like ved Nord-Koreas testområde for kjernefysiske våpen, noe kinesiske geologer først trodde var som følge av en eksplosjon.

Senere uttalte imidlertid både de og flere andre geologitjenester at skjelvet trolig var naturlig, og kom som følge av den forrige prøvesprengningen.

Ordkrig

Kim Jong-un og Trump har den siste tiden ført en krass ordkrig mot hverandre i kjølvannet av at Nord-Korea har utført flere prøvesprengninger.

Trump kalte i sin FN-tale tirsdag landets leder Kim Jong-un for «rakettmannen» og truet med å «totalt tilintetgjøre Nord-Korea». Kim slo tilbake med å kalle den amerikanske presidenten for sinnsforvirret og senil.

– Trump fornærmet meg og mitt land foran hele verden, og kom med den voldsomste krigserklæringen i historien, sa Jong-un ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA.

SISTE NYTT

Siste nytt