NRK Meny
Normal

«Verdens tristeste isbjørn» tilbudt nytt hjem

En dyrepark i England vil adoptere isbjørnen Pizza.

Isbjørnen Pizza, også kalt «verdens tristeste isbjørn», har blitt tilbudt et hjem i Yorkshire Wildlife Park i England, melder flere internasjonale medier.

Pizza bor nå i det lille akvariet Grandview på et kjøpesenter i Kina. Organisasjonen Animals Asia, som jobber for dyrevelferd, har samlet over en halv million underskrifter for å stenge akvariet.

Det var etter at organisasjonen publiserte bilder av Pizza tidligere i år at han fikk kallenavnet som verdens tristeste.

– Takket være Yorkshire Wildlife Park kan historien få en lykkelig slutt. Som en organisasjon som jobber for dyrevelferd, hadde det vært flott å se Pizza ende opp i Yorkshire Wildlife Park, sier leder Dave Neal for Animals Asia til The Guardian.

Ikke mottatt tilbudet

Det kinesiske akvariet har ikke ønsket å kommentere, men en talsperson ved navn Fan, som ikke ønsker å oppgi sitt fulle navn til AFP, sier at de ikke har mottatt noe tilbud angående isbjørnen. Han legger til at «de ikke har behov for at utenlandske organisasjoner engasjerer seg».

– Vi er et lovlig akvarium drevet av kinesiske standarder og beskytter dyrs rettigheter. I fremtiden vil vi styrke beskyttelsen av dyrs velferd, sier han.

Grandviews assisterende direktør Li Chengtang har tidligere uttalt til statlige medier at akvariet gir nok plass til at polare dyr kan leve der. Han hevder at de har fagfolk som overvåker dyrenes mentale helse.

Laster Twitter-innhold

Flere dødsfall

Yorkshire Wildlife Parks tilbud er avhengig av at Grandview ikke erstatter Pizza med en annen isbjørn eller et lignende dyr, heter det i en uttalelse, ifølge CNN. Det blir heller ikke tilbudt betaling for bjørnen i frykt for at noen av midlene kan brukes til oppkjøp av andre dyr.

Animals Asia sier de vil donere pengene det koster å overføre bjørnen dersom tilbudet blir akseptert.

Grandview har vært gjenstand for en rekke kritiske artikler både i kinesisk og internasjonal presse, og blir nå etterforsket av Guangzhou Ocean og Fishery Bureau etter flere dyredødsfall, ifølge det statlige Global Times.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt