NRK Meny
Normal

– Strauss-Kahn og kona separert

Den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn og hans kone Anne Sinclair har flyttet fra hverandre, ifølge et fransk ukemagasin.

Anne Sinclair og Dominique Strauss-Kahn

Dominique Strauss-Kahn og Anne Sinclair utenfor sitt hjem ved Place des Vosges i Paris. Nå skal han ha blitt kastet ut.

Foto: PHILIPPE WOJAZER / Reuters

Sinclair, som har gjenopptatt sin journalistkarriere i Huffington Posts Paris-utgave, kastet Strauss-Kahn ut av leiligheten deres i Paris for en måned siden, og de to bor nå fra hverandre, ifølge Closer.

Magasinet oppgir ikke kilder for sin sak, men en kilde som står Strauss-Kahn nær, bekrefter magasinets historie og sier at han nå bor i en annen bolig.

Skandaler i kø

Paret har vært gift i 20 år, og Sinclair sto last og brast ved sin manns side da han ble pågrepet og anklaget for å ha voldtatt en ansatt ved et hotell i New York i mai i fjor.

Som følge av skandalen måtte Strauss-Kahn forlate jobben som sjef for Det internasjonale pengefondet IMF, og planene om å bli det franske Sosialistpartiets presidentkandidat måtte oppgis. Den nåværende presidenten Francois Hollande ble lenge betraktet som «reservekandiaten».

Anne Sinclair

Anne Sinclair under pressekonferansen da hun ble lansert som sjef for Huffington Posts franske utgave.

Foto: PATRICK KOVARIK / Afp

Men de juridiske problemene fortsetter for Strauss-Kahn. Selv om saken i New York ble henlagt, har stuepiken anlagt sak mot ham. Og han mot henne.

Han er også anklaget for å ha deltatt i en prostitusjonsring i Frankrike og er i den saken etterforsket for en mulig gruppevoldtekt i Washington mot en av de innleide prostituerte. En annen gammel voldtektssak mot en fransk journalist har også fått mye oppmerksomhet.

Dypt deprimert

Ifølge Closer er Strauss-Kahn deprimert og holder seg stort sett hjemme. Sinclair derimot har gjenopptatt et hektisk sosialt og profesjonelt liv med sin nye jobb.

– Han har det veldig dårlig. Det er veldig trist, sier en venn som nylig traff ham til Reuters.

– Alle forsøker å unngå ham, legger han til.

Fransk media har intenst spekulert i hvor lenge forholdet kom til å holde, gitt det store presset paret har vært utsatt for.

Den tidligere statsråden og IMF-sjefen skal være spesielt nedtrykt over mangel på fremtidige yrkesmuligheter.

Et profilert par

Anne Sinclair og Dominque Strauss-Kahn traff hverandre under hennes daværende fjernsynsprogram 7/7, som var ett av Frankrikes mest sette nyhetsmagasin. Han var da landets finansminister.

Sinclair skilte seg fra sin daværende ektefelle, det samme gjorde Strauss-Kahn.

Den kjente journalisten er datterdatter av en av Frankrikes største kunsthandlere, Paul Rosenberg og arvet en formue etter ham, noe som gjorde at paret kunne leve en luksuriøs tilværelse med flere boliger - noe som ble kritisert i forbindelse med Strauss-Kahns stigende stjerne som presidentkandidat for Sosialistpartiet.

Det var også hun som betalte kausjonen, de private sikkerhetsvaktene og leiligheten som retten i New York krevde, da den daværende IMF-sjefen slapp ut av varetekt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt