Hopp til innhold

Strauss-Khan: «Jack is back!»

Kun ni dager etter at han ble frifunnet for grov hallikvirksomhet, skaper Dominique Strauss-Khan igjen debatt i Frankrike med en mystisk twittermelding.

Dominique Strauss-Kahn

Dominique Strauss-Kahn comeback på Twitter blir betegnet som arrogant av mange, mens andre lurer på hva han egentlig mener med meldingen.

Foto: FRANCOIS GUILLOT / Afp

Den tidligere sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF) gjorde søndag et noe gåtefullt comeback på Twitter da han publiserte et bilde med teksten «Hello Twitter! Jack is back». Foreløpig er dette den eneste meldingene han har lagt ut.

Twitterkontoen, som Twitter har bekreftet er autentisk, har skapt mye debatt i Frankrike. og i løpet av det knappe døgnet «Jack» har vært tilbake på det sosiale nettverket, har han så langt fått rundt 35.000 følgere.

Laster Twitter-innhold

Sexskandaler

66-åringen har de siste månedene fått mye oppmerksomhet etter å ha vært tiltalt for medvirkning til hallikvirksomhet i ei organisert gruppe, i forbindelse med ville sexfester med prostituerte på Hotel Carlton i Lille.

Strauss-Kahn innrømmet at han deltok i sexfestene, men bedyret at han hele tiden har trodd at kvinnene som deltok på festene gjorde det frivillig.

Den 12. juni ble han frifunnet i en fransk domstol, noe som på mange måter avsluttet fire skandalefylte år for 66-åringen.

Dominique Strauss-Kahn er også tidligere finansminister i Frankrike, og hadde store ambisjoner om å bli fransk president, da stuepiken Nafissatou Diallo anklaget ham for overgrep på et hotell i New York i 2011.

Strauss-Kahn ble frikjent i retten for seksuelle overgrep, men inngikk forlik med kvinnen da hun gikk til sivilt søksmål. Uansett var skandalen et faktum, og presidentdrømmen knust. Han gikk også av som IMF-sjef som følge av hendelsen. I tillegg ble Strauss-Kahn beskyldt for overgrep av journalisten Tristane Banon, men denne saken ble henlagt

Laster Twitter-innhold

Hvem er «Jack»?

Derfor tolker man i Frankrike søndagens twittermelding som et signal på inngangen på en ny fase i Strauss-Kahns liv og karriere.

Et politisk comeback blir sett på som usannsynlig. Skandalene har kostet for mye, og i tillegg har Strauss-Kahn blitt 66 år.

Men hva mente han da med å kalle seg selv «Jack»?

Dette er et spørsmål som har opptatt mange. På Twitter har noen av forslagene vært Jack Shephard fra Lost, piraten Jack Sparrow fra Pirates of the Caribbean-filmene og Jack Torrance fra Ondskapens Hotell.

Laster Twitter-innhold

De fleste mente likevel at det var en referanse til Jack Bauer fra spenningsserien «24», som til stadighet kommer seg levende ut av svært farlige og tilsynelatende håpløse situasjoner.

Uansett hva meningen bak er, oppfatter svært mange franske kommentatorer meldingen og avgjørelsen om å vende tilbake til sosiale medier så raskt etter frifinnelsen, som arrogant og smakløs. Og noe som bør ignoreres.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste nytt